Devrek Özpınar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Özpınar köyü son dakika gelişmeleri, Özpınar köyüne özgü yemekler, Devrek Özpınar köyünün tarihi, Özpınar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Özpınar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Özpınar , Zonguldak ilinin Devrek ilçesine bağlı bir köydür.
Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Özpınar Köyü Resimleri ve özpınar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Devrek Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Devrek Zonguldak Arası Kaç Km? Devrek Hava Durumu? Zonguldak Köyleri ve Devrek Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Zonguldaklı iseniz Zonguldak Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Zonguldaklı Ünlüler arasında Devrek Özpınar Köyünde doğan biri var mı? Devrek Doğumlu Ünlüler Kimler?
ÖZPINAR KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE
Özpınar, Zonguldak ilinin Devrek ilçesine bağlı bir köydür.
Köyün geçmişi 18. yüzyıla dayanmaktadır. Söylentilere göre şıhlar yaşarmış. İlk önceleri iki üç haneden oluşan mahalleler, dışarıdan gelenlerle büyümüştür. Bir rivayete göre Osmanbeyler mahallesinde Azaklar, Elikoğlu mahallesinde Bakırcılar, Kavuncuoğlu mahallesinde de Körispalar ilk yerleşenlerdir.
Köyün ilk adı Kavuncuoğlu köyüdür. Sonradan köy muhtarı İHSAN DİKENLİ ve köy encümen kararı ile köyün adı Özpınar köyü olarak değiştirilmiştir.
Daha öncedende Özbağı beldesine bağli üç mahalleden oluşmaktaydı. 1994 yılında Özbağı beldesinden ayrılarak Özpınar köyü adını almıştır.
Özpınar köyü; Kavuncuoğlu, Elikoglu, Osmanbeyler ve Çaymahallesi olmak üzere dört mahalleden oluşmaktadır. Zonguldak iline 67 km, Devrek ilçesine 7 km uzaklıktadır.Çevrersindeki yerleşim yerleri Özbağı Beldesi, Sofular Köyü, Sabunlar ve Halilbeyoğlu Köyleridir.Devrek Çayı boyunca mesire yeri olabilecek piknik alanları , ayrıca doğa yürüyüşü için muhteşem orman içi patika yolları bulunmaktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Köy nüfusunun yarısına yakını yurt dışında, özellikle Almanya'da ve İstanbul'da, küçük bir kısmı da Türkiye Taşkömürü Kurumu'da çalışmaktadır. Köyde genellikle emekliler yaşamaktadır.Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamakta, taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik,sabit telefon ve ADSL bağlantısı vardır.
Dış bağlantılar