Dicle Elektrik, teknolojik yatırımlarda sektörünün lideri oldu

Dicle Elektrik, 2013 yılında yapılan özelleştirme sonrasında geçen 4 yılda, Güneydoğu'da dağıtım hizmeti verdiği 6 ilde 1 milyar 200 milyon liralık...

Dicle Elektrik, 2013 yılında yapılan özelleştirme sonrasında geçen 4 yılda, Güneydoğu'da dağıtım hizmeti verdiği 6 ilde 1 milyar 200 milyon liralık yeni yatırım yaptı. Teknolojik yatırımlarda sektör lideri olan ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından sektörde ilk Ar-Ge Merkezi açma izni alan Dicle Elektrik, bölge ekonomisine değer katmaya devam ediyor.

Hizmet verdiği illerde EPDK ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın ilgili mevzuatları doğrultusunda müşteri memnuniyetini artırmak için altyapı yatırımlarına ağırlık veren Dicle Elektrik, teknolojik yatırımlarını müşteri memnuniyetinin yanı sıra enerji kalitesine katkı sağlayacak başlıca unsur olarak kabul ediyor. 2017 yılının ilk yarısında alınan izinle faaliyetlerine başlayan Dicle Elektrik Ar-Ge Merkezinde, kronikleşen kayıt dışı elektrik kullanımını önlerken, daha kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi sağlayacak projeler üzerinde çalışmalar yürütülüyor. Söz konusu merkezde ilk etapta 1,5 milyon lira bütçeli Atlas Projesi, 40 milyon lira bütçeli Yatay Sayaç Projesi, 16,5 milyon lira bütçeli Dijital Dönüşüm Projesi ve 7 milyon lira bütçeli Saha Yönetim Sistemi (SYS) Projesi hayata geçirildi. Bahse konu bu projeler, bölgeye özgün teknik, kültürel, sosyal ve coğrafi kriterlere uygun şebeke analiz, tasarım ve yönetimi, akıllı ölçüm sistemleri analiz, tasarım ve yönetimi, kesinti analiz, tasarım, yönetimi, iş gücü yönetimi, enerji talep ve tüketim analizi, yönetimi, varlık yönetimi, yatırım analiz, tasarım ve yönetimi ve entegrasyonu içeriyor. Projeler tamamlandığında, arıza kaynaklı kesintilere hızlı müdahale ve kayıt dışı kullanımı önlemekten, kesinti süresini kısaltmaya birçok yeni teknolojiden tüketiciler yararlanacak.

Teknolojide öncü Dicle Elektrik

Dicle Elektrik'te teknolojik yatırımlar, kaliteli ve kesintisiz enerji sağlamanın yanında operasyonel verimlilik ve kontrol üzerine yapılıyor. Teknolojik yatırımları ile sektörün lideri konumuna gelen Dicle Elektrik Dağıtım'ın yetkilileri, bu duruma 250 binden fazla sayacın uzaktan okunduğu akıllı şebeke sistemi ile Mobil Saha Yönetim Sistemi'ni örnek gösterdi. Dijital Dönüşüm Projeleri ile Dicle Elektrik'in dağıtım sektörüne getirdiği inovatif yaklaşımı ve yüksek teknolojiyi bölgedeki elektrik tüketim israfı ve kayıp-kaçağın düşürülmesinde kullandıklarını ifade eden Dicle Elektrik Dağıtım yetkilileri, Ar-Ge Merkezinde geliştirilecek olan teknolojilerin, patent alınarak daha da ileri seviyelere taşıyacaklarını da kaydetti.

Dicle Elektrik'in yatırımları

Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ta özelleştirmenin gerçekleştiği 2013 yılından bu yana 1,2 milyar liralık yatırıma imza atan Dicle Elektrik Dağıtım tarafından bir kısmı hayata geçirilmiş olan teknolojik yatırımlar şunlar:

"Teknik Kalite İzleme Sistemi, Coğrafi Bilgi Sistemleri Geliştirme, Enerji Atlası, Saha Yönetim Sistemi, Sayaç Toplulaştırma, Primer Pano Uygulama, Sayaç ve Modem Teknolojisi, Haberleşme Stratejisi, Mekanik Sayaç Değiştirme, Elektrik Dağıtım Şebekesinde Kaçakla Mücadele Hususunda Dünya Uygulamalarının Araştırılması, Enerjinin Şifrelenmesi, Smart Grid Altyapısı, OSOS, Yeni Nesil Akıllı Sayaç, Kentsel Alanda AG Dağıtımın Dönüşümü, Örnek Köy, Dicle Dijital Dönüşüm."

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

WhatsApp’a Yapay Zekâlı Sohbet Özelliği Geliyor
Autify, Zenes Adlı Yapay Zeka Ajanını Yazılım Kalite Güvencesi İçin Tanıttı
Arc Browser Yeni Canlı Takvim Düğmesi Özelliğini Tanıttı
Meta Avrupa'da Veri Kullanımını Durduruyor: Düzenleyici Baskılarla Karşı Karşıya
Brave Tarayıcı, Leo AI Asistanını Kendi Arama Sonuçlarıyla Entegre