Dicle Üniversitesi Çevre ve Ağaçlandırma Şube Müdürlüğü tarafından yapılan ağaç ve çevre bakımı çevreyi güzelleştirdiği gibi yeni kurulan tarımsal atıklardan enerji üretim tesisine de ham madde sağlıyor.
Ağaçların gelişimlerini kuvvetlendirip, sağlıklı kılmak, form vermek ve gelişmelerine katkı sağlamak amacıyla üniversite kampüsünde budama çalışmaları başladı. Budanan ağaçlardan toplanan dallar ise Dicle Üniversitesinde bulunan Biokütle Üretim Tesisinde pellet ve brikete dönüştürülerek geri dönüşümleri sağlanıyor. Böylece bitkisel artıkların tekrar değerlendirilmesi ve enerji üretimine katkı sağlanması yönünde ülke ekonomisine kazanç sağlanabiliyor.
Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Remzi Ekinci, toplanan bitkisel atıkların Biokütle üretim tesisinde tekrar enerji kaynağı ürün olarak değerlendirmesinin çok önemli olduğunu, yenilenebilir enerji konusuna büyük önem veren Üniversitemizin bu alanda gerek akademik ve gerekse iş dünyasına örnek teşkil ettiğini, bu konudaki geri dönüşlerin, ekonomik kazanımların çok kısa zamanda gözle görülür biçimde artacağını ifade etti.
İHA