Dicle Yokuşlu köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yokuşlu köyü son dakika gelişmeleri, Yokuşlu köyüne özgü yemekler, Dicle Yokuşlu köyünün tarihi, Yokuşlu köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yokuşlu köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Yokuşlu , Diyarbakır ilinin Dicle ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yokuşlu köyü Resimleri ve Yokuşlu köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Dicle Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Dicle Diyarbakır Arası Kaç Km? Dicle Hava Durumu? Diyarbakır Köyleri ve Dicle Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Diyarbakırli iseniz Diyarbakır Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Diyarbakırli Ünlüler arasında Dicle Yokuşlu Köyünde doğan biri var mı? Dicle Doğumlu Ünlüler Kimler?
Yokuşlu , Diyarbakır ilinin Dicle ilçesine bağlı bir mahalledir.
Köy halkı, Zazalardan oluşmaktadır.Köy daha öncelerı yaklasık 1 kılometre yukarısında yukarı yokuslu mahallesi yakınlarında kurulu bulunmaktaydı ancak 1975 depremınde evlerın hasar görmesı ve bulunulan yerlesım yerının yapısal olarak daglık olması nedenıyle şu ankı mevcut köye yapılan geçici prefabrik konutlara yerleştirilip ve halende bu yapılarda ikamet etmektedırler. Eskı ıkamet edılen köy yerının tarıhı 1700 lu yıllara dayanmaktadır.ZAZA kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.
Mahallenin eski adı Şingring'dir. Sumaklı Çorbaları, yaprak sarması ve patirası meşhurdur. 10. ayın ilk 10 gününde bağbozumuna girilir. Mahallede bir halı dokuma kursu bulunmaktadır. Köy halkı ve köy zazadır.zazaca konuşulur.Diyarbakır iline 105 km, Dicle ilçesine 10 km uzaklıktadır.
Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisinde olsa da, yakınlarında bulunan Kral Kızı Barajının su toplamaya başlaması ve oluşan baraj havzasının genişlemesi ile ikliminde az da olsa ılımalar görünmektedir.
Köy nüfusunun büyük bir bölümü Metrepol illere özellikle ankara, İstanbul, Adana Diyarbakır, İzmir'e güç etmiştir. Diğer illere göç edenler yaklaşık 1000 kişi dolayında olduğu tahmin edilmektedir. Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Yine Kralkızı Barajı bu Mahallenin sınırlarında bulunmakla beraber balıkçılıkta mahallede hayvancılık kadar önemlı bır yer tutmaktadır. bununla beraber bagcılıkta gelışmıştır.ancak dısarıya fazla bır ıhracat olmamakla beraber mevcut durum koy ıcerısını bıle karsılamamaktadır.