2017 yılından bu yana düzenlediği Future Tellers/Gelecek Anlatıcıları, eski yaşantımızı sorguladığımız, bakış açılarımızı dönüştürdüğümüz ve sürekli çevrimiçi olduğumuz bu dönemde, “Toplumsal Dönüşüm ve Yaratıcı Endüstriler” teması altında yaratıcı endüstri profesyonellerini online platformlarda buluşturuyor. Bu yıl, Zorlu PSM ve İKSV iş birliğinde seminer formatında çevrimiçi bir seriye dönüşen Future Tellers, sanal ortamlara entegre olmanın ve hızla değişen hayatlarımızın yaratıcı endüstrilere etkisini, kültür sanat kurumları ve profesyonellerinin perspektifinden görmeye davet ediyor!
Türkiye’deki kültür sanat kurumlarının pandemi süreci ve sonrasında yaşanabilecek sosyal-toplumsal değişikliklerle ilgili öngörüleri ve adaptasyon süreçlerini ele alacak seri; uluslararası teknoloji ve yaratıcılık profesyonellerinin dönüşüm üzerine öngörüleri ile sektörün “gelecek senaryoları” üzerine yeni bakış açıları kazandıracak.
Yaratıcı endüstrinin ve bağlı olduğu inovatif komünitenin yaşanılan dönüşüme cevap verecek beraberlikler yaratacağına inanan platform; var olanın ötesinde yeni fikirler ve destek ağları örebilmek, kurumlar arası insani diyaloglara alan açmak, dünyanın sahiplendiği yeni değer yargıları ile paralel açık ve paylaşımcı tutumların verimli sonuçlar vereceğine inanıyor.
Future Tellers/Gelecek Anlatıcıları bu geçiş dönemini gelişime çevirmek, sanal ortamlara entegre olmanın ve hızla değişen hayatlarımızın yaratıcı endüstrilere etkisini, kültür- sanat kurumları ve profesyonellerinin perspektifinden görmek için gelecek öngörüleri ile kültür sanat sahnesine güncel bakış açıları kazandıran profesyonelleri seriye davet ediyor.
Bu diyalog serisinde neler konuşulacak?
• Türkiye’deki kültür-sanat kurumlarının pandemi süreci ve sonrasında yaşanabilecek sosyal-toplumsal değişikliklerle ilgili öngörüleri ve adaptasyon süreçleri
• Uluslararası multidisipliner performans sanatları merkezlerinin kısa ve uzun dönemdeki değişim/dönüşüm öngörüleri
• Uluslararası teknoloji ve yaratıcılık profesyonellerinin dönüşüm üzerine öngörüleri
• Teknoloji odaklı kültür-sanat alanları ve programlarının bu dönem içerisinde gözlemlediğimiz adaptasyon skalaları
• Dijital/çevrimiçi sanat performansları; film, müzik, kültür festivalleri ve konserlerin müzik ve sanat dünyasındaki üretim ve tüketim süreçlerinde değişimi tetiklemesi
• Sanal alanlar, tecrübeler, araçlar ve dijital sahne alanlarındaki yeni disiplinler ve kalıcılıkları
• Yaratıcı endüstri profesyonellerinin çevrimiçi yaratım süreçlerinin ve kolektif üretimlerin yeni formları
• Bu dönüşümü toplum olarak nasıl anladığımıza ve yaşadığımıza dair konuşmalar gerçekleştirilmesi planlanıyor.