Diş Problemi Sosyal Çevreyi Etkiliyor

Diş Hekimi Mahmut Genç, birçok kişide gizli ya da açık şekilde olan öz güven eksikliğinin bir çoğunun alt yapısında gülüş estetiğindeki eksiklikler...

Diş Hekimi Mahmut Genç, birçok kişide gizli ya da açık şekilde olan öz güven eksikliğinin bir çoğunun alt yapısında gülüş estetiğindeki eksiklikler olduğunu belirterek, bu eksikliğin basit müdahaleler ile düzeltilebildiğini söyledi.

Uğurel Diş Polikliniği Kurucu Hekimlerinden Diş Hekimi Mahmut Genç, "Sosyal varlık olan insan gün içinde iş arkadaşları ailesi dostları ve çevresindeki insanlar ile etkileşime girer. Duygu düşüncelerin etkili bir şekilde aktarılmasında birinci yol konuşmak ve iletişime geçmektir. Dişler diş eti dokuları etkili konuşma ve iletişim kurma ve yüz estetiğinde önemli bir yere sahiptir. Dişlerde ve oral bölgede herhangi bir bozukluk aksaklık veya estetik olmayan durumlar kişide psikolojik baskı oluşturmakta ve özgürce konuşması gülmesi engellenmektedir. İç güdüsel olarak gülerken elleri ile ağzını kapatması bunun bir sonucudur. Bu durumlar ister istemez kişi de özgüven eksikliğine sebep olmaktadır" diye konuştu.

Dişlerdeki hangi durumlar gülüş estetiğini bozabilir?

Dişlerin yapısal bozuklukları, diş kırıkları, mevcut çürükler, çapraşıklıklar, boyutsal anormallikler veya sarı dişlerin gülüş estetiğini bozduğunu dile getiren Diş Hekimi Mahmut Genç, "Buna ek olarak gözden kaçan diş eti estetiği yani pembe estetik de önemlidir. Sağlıklı dişlerin yanında sağlıklı diş eti de gülüş estetiğinde önemli bir yere sahiptir. Sebebe yönelik işlem yapmak çok önemli burada. Dikkatli oral muayene sonucu hasta beklentileri alınarak sorun odaklı tedavi yapılması gerekir. Mesela çapraşıklığı olan hastamıza ilk tedavimiz diş teli olmalıdır. En azından bu tedaviyi hastanın onayına sunmamız gerekir,aksi takdirde insanlarımızın yanlış tedavi sonucu hem sağlıklı dişlerinden olmakta hem maddi kayıp yaşamakta" dedi.

Diş Hekimi Mahmut Genç, başlıca tedavi şekillerinin, diş teli, porselen laminalar, zirkonyum ve empress kaplamalar, bonding ve diş beyazlatma olduğunu anlatarak, porselen laminalar konusunda şunları söyledi:

"Halk arasında yaprak diş yaprak porselen diye adlandırılan tedavidir. Dişlerinden çapraşıklı ayrıklar kırıklar veya renk bozukluklarından şikayetçi hastalara uygulanabilen başarılı bir tedavidir. Digital ortamda fotoğraflar ve hastamızın yüz ölçümleri ile gülüş tasarımı yapılır. Dişten çok az aşındırma yapılarak veya hiç aşındırmadan işlem yapılır. Ölçüler Alınır, Laboratuvar ortamında porselen laminalar hazırlanır ve dişlere özel bir yöntem yapıştırılır. Estetik olarak maksimum sonucu alabildiğimiz tedavidir. Ancak teknik hassasiyeti son derece yüksek olduğundan tecrübeli hekimler tarafından uygulaması gerekir. Laminalar yapım aşamasında hassasiyet istediği gibi işlem sonrası hasta tarafından da özenle kullanılması gerekir.Ağız hijyeni maksimum olması gerekir,hasta hekimin önerdiği şeylere dikkat etmesi gerekir. Kırılma durumunda maalesef tamiri mümkün değildir yenilenmesi gerekir. Maddi anlamda diğer tedavilere göre biraz daha pahalıdır."

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Aile Hekimliği 20 Yılda Sağlıklı Bir İ̇şleyişe Kavuşamadı
Bronşektazi Hastalarına Önemli Uyarı
Protein Tozlarında Ağır Metal Riski !
Sağlıkta Çetelerin Olmadığı Başka Bir Sağlık Sistemi Mümkün
Dil Temizliği Nedir, Nasıl Yapılır?