Beyköy, Sivas ilinin Divriği ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Beyköy Köyü Resimleri ve beyköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Divriği Beyköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Beyköy köyü son dakika gelişmeleri, Beyköy köyüne özgü yemekler, Divriği Beyköy köyünün tarihi, Beyköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Beyköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Akıncılar Beyköy Köyünde doğan biri var mı? Divriği Doğumlu Ünlüler Kimler?
Divriği Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Divriği Sivas Arası Kaç Km? Divriği Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Divriği Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.
Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini Güncelle
BEYKÖY GENEL BİLGİLER | TARİHÇE
Beyköy, Sivas ilinin Divriği ilçesine bağlı bir köydür. Köyün eski adı Sevir 'dir. Köy sınırları içinde tarihi çeşmeler , mezarlar ve türbeler bulunmaktadır.
Sevir Köyünün geçmişinin yüzyıllara dayandığını tarihi çeşmeleri ve eski kalıntılara sık sık rastlanılmasından anlayabilmek mümkündür.İpek yoluna yakınlığı ile de önemli bir konuma sahiptir.Eski kaynaklara bakıldığında ise Divriği'nin 3 nahiye sinden biri olduğu Danışment nahiyesi geçtiği, köyün hemen üstünde bir konak olduğu ve çevre köylerin vergilerinin toplandığı bilinmektedir.
Sivas iline 207 km, Divriği ilçesine 32 km uzaklıktadır.Köyün kara kaya isminde yüksek bir dağı vardır. Kızılpınar suyumuz da burdan çıkmaktadır köyün çeşitli yerlerinde'de güzel soğuk sular bulunmaktadır.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köy halkının geçimine katkı sağlayan meyvelerin başında köyün eski adı ile bilinen meşhur Sevir armut 'u gelir ve bu meyve Malatya,Divriği ve civar yerleşimlercede bilinmektedir.Fakat uzun yıllardan beri mevsimsel değişiklikler ve ilgisizlikten dolayı yıllık tonajda azalma olmuştur.Hayvancılık köy halkının kendi geçimini ve yiyeceğini sağlayacak kadar az sayıda baş göstermektedir.Büyük şehirlerdeki hayat şartları köy insanlarını tekrar köylerine döndürmektedir.Bu durumda ekonomi açısından gerek köy halkına gerek ilçe ve beldelere katkı sağlamaktadır.