Diyarbakır’da berberdi, şimdi dünyaya güzellik eğitimi veriyor

Diyarbakırlı Sadık Özgececi, ailesinin maddi sorunları nedeniyle okuldan arta kalan zamanlarda bir berberde çıraklık yaptı.

Diyarbakırlı Sadık Özgececi, ailesinin maddi sorunları nedeniyle okuldan arta kalan zamanlarda bir berberde çıraklık yaptı. Bir süre sonra işi kapıp kendine ait berber dükkanı açan Özgececi, daha sonra güzellik uzmanlığı ve kalıcı makyaja merak sardı. Özgececi, aldığı eğitimlerin ardından yaptığı başarılı işlerle dünya çapında bir üne kavuştu.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde gözlerini dünyaya açan Sadık Özgececi, ailesinin maddi imkansızlıkları nedeni ile okul çıkışı bir berberde çırak olarak harçlığını kazanmaya başladı. Çıraklık sürecinde işi çabuk öğrenmesi ile sivrilen Özgececi, bir süre sonra aynı dükkanda kalfalık yapmaya başladı. Artık kendine ait bir iş yeri açması gerektiğini düşünen Özgececi, çevresinden aldığı borçla berber dükkanı açıp işletmeye başladı.

İlk zamanlar, hayatının yolunda gittiğini düşünen Özgececi, bir süre sonra yaptığı işten zevk almadığını anladı. 10 yılın sonunda berberlik mesleğini bırakan Özgececi, bir gün aniden karar değiştirerek güzellik uzmanlığı ve kalıcı makyaj eğitimi almak için Mersin'in yolunu tuttu. Yaklaşık 2 yıl burada kalıp güzellik uzmanlığı ve kalıcı makyaj eğitimi alana Özgececi, daha sonra tekrar memleketi Diyarbakır'ın yolunu tuttu. Bu sefer güzellik merkezi açan Özgececi, kısa süre içinde yaptığı işlerle önce Diyarbakır'da, ardından bölgede ve Türkiye'de adından söz ettirmeye başladı. Kalıcı makyaj dendiğinde akla gelen ilk isimlerden olan Özgececi'nin ünü Türkiye'yi de aşarak dünyaya yayıldı. Özgececi, dünyaya güzellik uzmanlığı ve kalıcı makyaj eğitimi vermeyi başararak herkesin saygısını kazanmayı başardı.

"Amacım insanları mutlu etmek ve mutlu olmak"

Hayatı ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan 34 yaşındaki Özgececi, ilk zamanlarda erkek berberliği ile mesleğe başladığını söyledi. Bir süre sonra berberliğin kendisine yetmeyeceğini düşündüğünü belirten Özgececi, "Farklı alanlara yöneldim. 10 yıl berberlik yaptım, iş yeri açtım hedeflerime ulaştım ama yetmedi bana. Daha sonra mersine gittim. Burada güzellik uzmanlığı eğitimi aldım. Eğitimden sonra kalıcı makyaja girmeye başladım. Bundaki amacım insanları değiştirip mutlu etmekti. Gerçekten kalıcı makyaj ile insanların çok mutlu olduğunu ve o mutluluğun bana yansıdığını görünce çok severek yaptığım bir meslek haline geldi. Daha sonra Diyarbakır'a geldim. Bu işin Diyarbakır'da çok yapılmadığı farkına vardım ve burada böyle bir işe baş koydum. Bir süre sonra bununla ilgili eğitimler verip insanları yetiştirmeye başladım. İlk önce Ankara, İzmir, İstanbul, Kars Kayseri derken Avrupa'ya açıldım. Almanya İngiltere Kıbrıs ve İsviçre'den öğrencilerim oldu. Bu şekilde uluslararası kalıcı makyaj uzman eğitmeni işlemcisi oldum. Türkiye de ikinciliğim var, güneydoğu birinciliğim var. Yurt dışında da işlem yapıyorum. Hiçbir zaman ben bir yere gelmem demeyin, ben fakir bir aileden geldim, çok zor şartlar altında büyüdüm. Hep kendime bir hedef koydum, çalışarak yapamayacağımız hiçbir şey yoktur. İşsizlik yoktur, tembel insan vardır. Yani hayalini kuramadığım bir duruma geldim ve bunu çalışarak yaptım" dedi.

"İlk başta çok kötü tepkiler aldım"

Bu işe ilk başladığında çevresinden kötü tepkiler aldığını aktaran Özgececi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çok kötü olumsuz tepkiler aldım. Geldiğim zaman kısa kollu giyemiyordum. Kadınlar, hayatlarında ilk defa bir erkeğe kaşlarını aldırttıklarını söylüyorlardı. Çok büyük sıkıntılar yaşadım. Bölgede bir erkeğin bu şekilde işlem yapması çok da hoş karşılanmıyor. Ben işe gittiğimde de şaşırıyorlar. Artık çağ atladık, gelişim oldu. Müşterilerle diyaloğumuz sayesinde bunları da atlattık. Buradan meslektaşlarıma söylüyorum, yılmadan çalışsınlar. Dürüst çalışsınlar yine başarılı olacaklardır. Tepkilere karşı çalışarak başarıyla mücadele etsinler. Erkeklerden de çok tepki aldık. Ayrıca bu işlemleri erkekler de yapmaya başladı. Kalıcı makyaj olsun, cilt bakımı olsun lazer epilasyon olsun, erkekler artık kendilerine bakmak zorundadır. Biz zor şartlarda yetiştik, okul imkanımız kısıtlıydı, dershanemiz yoktu, eğitimimiz yoktu, bunları ben kendim başararak yaptım. Gayret edin çalışın, Allah muhakkak verir."

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Genel Haberleri

Kestane nasıl pişirilir? Kestane pişirmenin püf noktaları nedir?
Dünya Kız Çocukları Günü ne zaman 2021? En güzel Dünya Kız Çocukları Günü mesajları