Dmo’dan İtso’ya Ziyaret

Kamu kurumlarına malzeme temin eden Devlet Malzeme Ofisi (DMO), yerli ürün alımını arttırmak için ülke çapında çalışma başlattı.

Kamu kurumlarına malzeme temin eden Devlet Malzeme Ofisi (DMO), yerli ürün alımını arttırmak için ülke çapında çalışma başlattı.

Ticaret ve Sanayi Odaları, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları ve sektör temsilcilerine yapılan ziyaretlerde DMO'nun satın alma stratejileri hakkında ilgililere gerekli bilgiler anlatılıyor. DMO Genel Müdürlüğü 2 Nolu Satın Alma Daire Başkanı M. Fatih Yavaşın, DMO Bursa Bölge Müdürü Murat Kaya ile birlikte İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası'nı (İTSO) ziyaret etti. İTSO Genel Sekreteri Mustafa Şentürk ile görüşen Yavaşın, DMO üzerinden kamu kurum ve kuruluşlarına ürün satmak isteyen firmaların nasıl bir yol izleyeceklerini anlattı. DMO'nun kamu kurum ve kuruluşlarının, kendi faaliyet alanlarına giren her türlü malzeme ihtiyaçlarını, "Devletin merkezi satın alma ve tedarik örgütü" sıfatıyla, karşılamaya çalıştığını söyleyen Yavaşın, "Alımlar sırasında çağdaş piyasa ekonomisinin temel kuralları kabul edilen; saydamlık, tam rekabet, güvenilirlik, eşit muamele ve kamuoyu denetimine açıklık ilkeleri ile hareket ediyoruz. Stok, katalog ve müteferrik (çeşitli) alım yöntemleriyle satın alma yapıyoruz. Özellikle üretici veya ilk el satıcı konumundaki firmalardan en ekonomik biçimde devlet kurumlarının ihtiyaçları karşılayıp önemli bir kamu hizmetini yerine getiriyoruz" dedi.

DMO'nun yeni performans hedefini, yerli ürün ve yerli firma sayısını arttırmak olarak belirlediğini söyleyen M. Fatih Yavaşın, özellikle orta ve yüksek teknoloji imal eden ve "yerli malı belgesi" alan firmaların ürünlerinin DMO sistemine katılmasını teşvik etmek amacıyla kurumun alım yöntemlerine bazı avantajlar getirdiklerini belirtti.

Bir süre önce DMO ile KOSGEB arasında protokol imzalandığına dikkat çeken M. Fatih Yavaşın, "Maksadımız KOBİ işletmelerini sistemimize dahil etmek. Hazırlıkları başlayan KOBİ kataloğunda sonuca yaklaştık. Katalog tamamlandığında kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçlarını yerinden temin edebileceğiz. Böylece bir taraftan kamu kaynaklarını tasarruflu kullanırken, diğer taraftan da KOBİ işletmelerin gelişmesine katkı yapacağız" dedi.

İnegöl'ün önemli bir mobilya üretim merkezi olduğuna da vurgu yapan M. Fatih Yavaşın, DMO aracılığıyla devlet kurumlarına mal satmak isteyen mobilyacıların DMO'ya başvurusunu beklediklerini sözlerine ekledi.

İTSO Genel Sekreteri Mustafa Şentürk, belge almak isteyen üyelerinin İTSO'ya başvurmaları halinde gerekli incelemenin yapıldığını belirterek, "Başvuran üyelerimizin Kapasite raporunu inceliyor ve sanayi sicil belgesi istiyoruz. Ardından da üretimlerinde yüzde 51 yerli girdi şartını yerine getirip getirmediklerini inceliyoruz. Bu şartları yerine getirenlere ilgili belgeyi düzenliyoruz veya şartlarını yerine getirmeleri için gerekli olanları kendilerine bildiriyoruz" dedi.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Online Alışverişlerde Yeni Dönem: Kart Numarası Kalkıyor
FED Faiz Oranını Sabit Tuttu
Trafik Sigortasında Prim Artışı
Makdis Pırlanta 14’üncü Yılında Perakende Ağını Genişletecek
Johnson Health Tech Türkiye’de 3 Markasıyla Büyüyecek