Doğanyurt Düzağaç köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Düzağaç köyü son dakika gelişmeleri, Düzağaç köyüne özgü yemekler, Doğanyurt Düzağaç köyünün tarihi, Düzağaç köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Düzağaç köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Düzağaç, Kastamonu ilinin Doğanyurt ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Düzağaç Köyü Resimleri ve Düzağaç köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Doğanyurt Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Doğanyurt Kastamonu Arası Kaç Km? Doğanyurt Hava Durumu? Kastamonu Köyleri ve Doğanyurt Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kastamonulu iseniz Kastamonu Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Kastamonulu Ünlüler arasında Doğanyurt Köyünde doğan biri var mı? Doğanyurt Doğumlu Ünlüler Kimler?
Düzağaç, Kastamonu ilinin Doğanyurt ilçesine bağlı bir köydür.Köyün eski adı olan Zavarta ismi eski Rum yerleşimcilerin bıraktığı bir isimdir. Bu isim cumhuriyet döneminde Düzağaç olarak değiştirilmiştir. İlçede bilinen en eski yerleşim yeri Düzağaç köyüne bağlı Ekecek (eski adı Mergüze) Mahallesidir. Mahallede hala eski Roma Hamamı kalıntıları bulunmaktadır. Köyün diğer bir mahallesi olan Kuyumca Mahallesi de geçmişi fazla bilinmemekle birlikte eski yerleşim yerlerinden biridir. Köy; Düzağaç Merkez, Erencik, Deretarla, Ekecek (Mergüze), Kuyumca, Kazıklı ve Sarıçiçek (Hutu) mahallelerinden oluşmaktadır. Köy muhtarı Erencik mahallesindendir. Her mahallede cami ve imam bulunmaktadır. Deretarla ile Sarıçiçek mahalleleri haricindeki 5 mahallede ilköğretim okulu bulunmaktadır. Her okulda 1 öğretmen görev yapmaktadır.
Köyün merkez mahallesi Doğanyurt ilçe merkezine 6 km. uzaklıktadır. Erencik Mahallesi 8, Ekecek Mahallesi 12, Kuyumca Mahallesi 10, Kazıklı Mahallesi 12 km. uzaklıktadır.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Tarıma yönelik ağırlıklı olarak fındık üretimi yapılmaktadır. Ferah ormanlarında doğal olarak yetişen kestane ek gelir kapısı oluşturmaktadır. Köyde yaşayan her birey arı yetiştiriciliği yapmaktadır.Mısır, fasulye ve diğer bahçe sebzeleri yetiştrilmektedir.
Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Ulaşıma gelince bazı yerlerde iki araba yan yana geçememektedir. Doğuya duble yollar yapılırken bu köyün sakinleri ise daracık yollarda ilerlemeye çalışıyorlar.Doğal olaylar haricinde elektrik kesintisi olmamaktadır.Ayrıca köyde cep telefonları sorunsuz çekmektedir.Köye gelen misafirleri ağırlayabileceği bir adet öğretmen evi vardır.