Doğuştan Oluşan Kalp Deliklerine Ameliyatsız Çözüm

Medicana Konya Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kurtuluş Özdemir, doğuştan oluşan kalp deliklerinin herhangi cerrahi bir müdahaleye ihtiyaç duymadan,...

Medicana Konya Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kurtuluş Özdemir, doğuştan oluşan kalp deliklerinin herhangi cerrahi bir müdahaleye ihtiyaç duymadan, kasıktan girilerek daha konforlu bir şekilde tedavi edilmesinin mümkün olduğunu söyledi.

Medicana Konya Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kurtuluş Özdemir, kalp delikleri ve damarlar arasında geçişler olarak bilinen hastalık grubunun, genellikle doğuştan ve konjental diye tarif edilen bozukluk olarak bilindiğini söyledi. Bunların iki kalp boşluğu arasında kalp karıncıkları arasında ve ya kulakçıklar arasında oluşan boşluklar olduğunu ifade eden Prof. Dr. Özdemir, bunların "atriyal septal defekti" veya "ventriküler septal defekt" olarak bilindiğini kaydetti. Prof. Dr. Özdemir, "Bunlar daha çok konjental olduğu için çocukluk yaşlarında ortaya çıkar ve o dönemde tanınıp tedavi edilir. Ama bazen çocukluk çağında, gençlik döneminde yakalanmadığı ciddi bir rahatsızlık belirti vermediği için ileri yaşa kadar gelirler ve ileri yaşta tanı konup tespit edilip rahatsızlığa yol açan hastalıklar olarak karşımıza çıkarlar. Bunların tedavisinde çok yakın zamanda genelde cerrahi tedavi ile müdahale ediliyor ve bu delikler kapatılıyordu. Kalp delikleri son zamanlarda çok yaygın kullanılan milimetrik boyuttaki cihazlarla kasıktan girilerek her hangi bir cerrahi müdahaleye gerek kalmaksızın kapatılması söz konusu" dedi.

"Hasta bir günde taburcu ediliyor"

Bu oluşan kalp deliklerinin tedavisi hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Özdemir, "Bu tedavi şeklinin yani kasıktan girilerek kapatılmasının en önemli avantajı her hangi bir cerrahi müdahaleye gerek kalmaksızın, herhangi bir kesik olmaksızın hastanın çok konforlu bir şekilde tedavi edilmesine imkan sağlaması. Hasta bir günde taburcu ediliyor. Yatırıp takip ediliyor bir gün sonra da taburcu edebiliyoruz. Çok konforlu bir tedavi şekli sunuyor bize. Tabi her hasta buna uygun olmayabilir. Yine cerrahi şansı devam eden durumlar var. Cerrahi tamamen ekarte eden bir tedavi şekli olmamakla birlikte, hastaların büyük oranı bu şekilde tedavi edilmeye uygun olarak karşımıza gelebiliyor" ifadelerini kullandı.

Erişkin çağda sık karşılaşılmayan bir durumunda atardamarlar ile toplardamarlar arasında olmaması gereken, çocuğun anne karnındayken var olan kanalların sonradan kapanmaması olduğunu belirten Özdemir, "Bu kanalların doğumda veya doğumdan sonraki dönemde kapanması gerekiyor. Ama bazı durumlarda bunlar kapanmıyor ve ileri yaşlara kadar bunlar gelebiliyor. Bu da aynı şekilde cerrahi olarak kapatılabildiği gibi sadece kasıktan milimetrik bir cihazla girilerek deliğini tespit edilmesi ve uygun cihazlarla bu deliğin kapatılması şeklinde tedavi edilir. Bu da son derece konforlu bir tedavi seçeneği sunuyor hastalarımıza" şeklinde konuştu.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Uyuşturucu İle Yeni Bir Millet Yaratılıyor!
Sinüzit Aromaterapik Formülle İ̇yileşir Mi ?
Mide Ekşimesi Neye Yol Açar?
Kaygı Bozukluğu Nasıl Yönetilir?
Depresyon İle Baş Etme Yöntemleri