Dursunbey Sarnıç Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sarnıç Köyü son dakika gelişmeleri, Sarnıç Köyü ne özgü yemekler, Dursunbey Sarnıç Köyü nün tarihi, Sarnıç Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sarnıç Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Sarnıç Köyü, Balıkesir ilinin Dursunbey ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sarnıç Köyü Resimleri ve Sarnıç Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Dursunbey Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Dursunbey Balıkesir Arası Kaç Km? Dursunbey Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Dursunbey Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Dursunbey Sarnıç Köyü Köyünde doğan biri var mı? Dursunbey Doğumlu Ünlüler Kimler?
Dursunbey içesine bağlı bir mahalledir.Sarnıç Kelime anlamı olarak yağmur ve kaynak sularının biriktiği küçük kuyudur.köy adını köy girişinde bulunan bu sarnıçtan almıştır.Şu anda bu sarnıç köy pınarı olarak mahallenin su ihtiyacını karşılamaktadır. köy; başka bir mahalleden gelen çobanın yerleşmesiyle aile oluşturup büyüyerek ve gelişerek günümüze kadar gelmiştir.
Köy gelenek ve göreneklerine bağlı düğün ve bayramları olanca çoşkuyla yaşamaktadır. mahallesimüzün halk oyunları meşhurdur Balıkesir ve bölge birincilikleri bulunmaktadır. 1931 tarihli ilk okul binası bulunmaktadır köycamisi de eski tarihli olup bölgede az rastlanan oyma taş minaresiyle mahallesimüzün adeta sim gesi halindedir.Köy halkı eğitime ve öğretime önem vermekte özellikle kız çocuklarını okutma konusunda duyarlıdır.
Balıkesir il merkezine 54 km, Dursunbey ilçesine 31 km uzaklıktadır.Balıkesir-Dursunbey anayolundan 5 km mesafededir ve oldukça yoğun çam ormanlarıyla kaplı bir tepe aşılarak köye ulaşılır.Mahallenin hemen yanıbaşında Kapaklı Dağı yükselir ki bu Dursunbey'in en belli başlı yükseltilerindendir.Bu dağdaki yayla köylüler tarafından kullanılır.
Mahallenin iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir.Tüm Dursunbey genelinde olduğu gibi mahallesimüzde de kışları yoğun kar yağışı olur.yazları da kısmen sıcaktır.
Mahallede yoğun biçimde dışa göç olmuştur.Mahallede yaşayan nüfustan kat be kat fazlası dışta yaşamaktadır.Sadece Balıkesir'de yaklaşık 150-200 haneden bahsedilebilir.Bunun dışında Almanya,Bandırma,Akhisar gibi yerlerde de köylülerimiz yaşamaktadır.Bayramlarda ve hayırlarda köylülerin gelişi ile mahallemiz oldukça kalabalıklaşmakta,hareketlenmektedir.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.