Duruay, Atatürk’ün Ankara’ya Gelişini Kutladı

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, 27 Aralık Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 97. yıl dönümünü kutlayan bir mesaj yayınladı.

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, 27 Aralık Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 97. yıl dönümünü kutlayan bir mesaj yayınladı. Atatürk'ün Ankara'ya gelmesinin milat olduğunu belirten Başkan Duruay, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya geldiği 27 Aralık 1919 tarihi Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir milattır" dedi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Atatürk'ün Ankara'ya gelişin 97. yıl dönümünü kutladı. Duruay, Atatürk'ün Ankara'ya gelişi ile ilgili yayınladığı mesajında, şu ifadelere yer verdi:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya geldiği 27 Aralık 1919 tarihi Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir milattır. Ankara, milli mücadelenin sevk ve idare merkezi olma olarak, milletimizin kaderinin şekillenmesinde tarihi bir misyon yüklenmiştir. Cumhuriyet'in ilanına ev sahipliği yapan Ankara, bugün de o zamanki gururu ve coşkuyu bünyesinde barındırmaya devam etmektedir. 15 Temmuz'da milli iradeyi hedef alan kalkışma hareketinde, Ankaralı vatandaşlarımız, tıpkı İstiklal Mücadelesi döneminde olduğu gibi demokrasilerine, birlik ve beraberliklerine sahip çıkmıştır. 97 yıl önce üstlendiği tarihi misyonunu bugün de koruyan bu kentin bir evladı olmaktan gurur duyduğumu belirtmek istiyorum. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve beraberinde Ankara'ya gelen Heyet-i Temsiliye üyeleri ile İstiklal Savaşı'mızın kahramanlarını rahmetle anıyor, tüm Ankaralı hemşehrilerimi sevgiyle selamlıyorum."

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.