Düzce Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Şerif Demir, yeni kurulan ve Düzce Üniversitesinin 14. Fakültesi olan Sağlık Bilimleri Fakültesinin faaliyetleri ve eğitim hedefleri hakkında bilgiler verdi.
Sağlık Bilimleri Fakültesinin kuruluş süreciyle ilgili düşüncelerini paylaşarak sözlerine başlayan Prof. Dr. Şerif Demir, "Sağlık ve çevre alanlarında desteklenecek Üniversitemiz, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesinde ilk beş üniversite arasına girme başarısı göstermiştir. Sağlık alanında projeler üretmek, üniversitemizin önceliğidir. Bu kapsamda daha önce Sağlık Yüksekokulu olarak bu projelere destek veriyorduk. Fakat daha etkili destek verilebilmesi, daha donanımlı öğretim üyelerinin alınabilmesi ve yeni bölümlerin açılabilmesi için Sağlık Bilimleri Fakültesinin kurulmasına ihtiyaç vardı. Bu nedenle Sağlık Bilimleri Fakültesinin açılması için çalışmalara başladık. YÖK'ün kabulü ve Bakanlar Kurulunun onayıyla Fakültemiz açıldı. Üniversitemize, şehrimize ve ülkemize fayda sağlamasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.
Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesindeki Hemşirelik ve Sosyal Hizmetler Bölümlerinde öğrencilerin eğitim gördüklerini belirten Prof. Dr. Demir, açık bulunan fakat öğrencisi olmayan Diyetisyenlik Bölümü için öğretim üyesi alımının yapıldığını ifade ederek bu bölüme önümüzdeki eğitim döneminde öğrenci almayı planladıklarını söyledi. Fakültenin dördüncü bölümü olan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümünü de açtıklarını dile getiren Demir, Diyetisyenlik ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümleri için YÖK'ün onay verdiği dört öğretim elamanı alımı gerçekleştirildiğini ve bu bölümlerin hayata geçirilmesi için çalışmalara hızla devam edildiğini sözlerine ekledi.
Sağlık Bilimleri Fakültesi yeni binasının, 2017 Eylül ya da Ekim aylarında hizmete girmesinin planlandığını söyleyen Prof. Dr. Şerif Demir, "Yeni Fakültemiz, çok modern, ihtiyacın üzerindeki derslikleri, laboratuvarları, öğretim üyesi odaları, konferans salonları ve sosyal alanları ile öğrencilerimize hizmet sunacaktır. Üniversitemize her yıl ortalama beş bin yeni öğrenci geliyor. Bu durum derslik paylaşımında zaman zaman sıkıntı oluşturulabiliyordu. Yeni binamız, derslik sorunlarının çözümüne destek olmasının yanında, öğrencilerimizin başka fakültelerde ders almadan, kendi binasında derslerini görmelerini sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.
Düzce Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinin Düzce'ye ve Bölgemize önemli katkılar sağlayacağına dikkat çeken Prof. Dr. Demir, Fakültedeki Kadın Doğum Hemşireliği Bölümü ile şehir halkına doğum eğitim kursları verilebileceğini, Psikiyatri Hemşireliği Bölümü tarafından bağımlılıktan kurtulma ve bağımlılık yapıcı maddelerle mücadele kapsamında eğitimler düzenlenebileceğini ifade etti. Halk Sağlığı Hemşireliği aracılığıyla mevsimlik işçilerin çocuklarına eğitimler verilebileceğinden söz eden Prof. Dr. Şerif Demir, işyeri güvenliğiyle de ilgili eğitim planlamalarının olduğunu dile getirdi.
YÖK'ün 100/2000 projesi kapsamında Düzce Üniversitesinde Psikiyatri Hemşireliğinde doktora programı açıldığı bilgisini paylaşan Prof. Dr. Demir, bu doğrultuda burslu doktora öğrenci alımlarına başladıklarını belirterek bölge insanına psikolojik destek ve bağımlılıkla mücadele konularında bu program vasıtasıyla çok sayıda akademik çalışmayla katkı verilebileceğinin altını çizdi.
Sağlık Bilimleri Fakültesinin yeni binası ve dört bölümü ile Ülkemizin sağlık alanında ihtiyacı olan nitelikli ve donanımlı bireyler yetiştireceğini ifade eden Prof. Dr. Şerif Demir, destek veren ve Fakültenin kuruluşunda emeği geçen herkese teşekkür etti.
İHA