Düzenli Diş Tedavisi Alzheimer Riskini Azaltıyor

Diş Hekimi İlke Kardelen, diş hekimi kontrollerini düzenli yaptıran kişilerin Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azalttığını açıkladı. Bilim dünyası diş et hastalığı ile alzheimer hastalığı arasında bir bağlantı olduğunu ortaya koydu. Diş Hekimi İlke

Diş Hekimi İlke Kardelen, diş hekimi kontrollerini düzenli yaptıran kişilerin Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azalttığını açıkladı.

Bilim dünyası diş et hastalığı ile alzheimer hastalığı arasında bir bağlantı olduğunu ortaya koydu. Diş Hekimi İlke Kardelen, bu konuda yapılan bilimsel çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kardelen, “Diş eti iltihabına neden olan bakterilerin ağızdan beyne doğru hareket edebileceğini gösteren DNA-tabanlı bir kanıt keşfedildi. Bu bakteriler, beyindeki sinir hücrelerini tahrip eden bir protein üretip, hafıza kaybına ve sonucunda Alzheimer’a yol açıyor. Düzenli kontrollerini yapan ve hastalıklarla savaşan kişiler ise bu riski atlatmış oluyor” dedi.

DİŞLER DOĞRU ŞEKİLDE TEMİZLENMELİ

Bakterilerin Alzheimer’a tek başına neden olmadığına ancak hastalığı önemli ölçüde geliştirebileceğine değinen Kardelen, “Bu bakterilerle savaşılmadığı takdirde Alzheimer’a yakalanma riski artar ve hastalığın daha hızlı ilerlemesi için sebebiyet doğar. Bu nedenle diş eti iltihabı olan kişilerin diş hekimini düzenli olarak ziyaret etmesi ve doğru şekilde dişeti tedavisi yapılması gerekmektedir” ifadelerine yer verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Tedavi Edilmeyen Boyun Ağrısı Sağlık Sorununa Yol Açabilir!
Özel Hastaneler Yönetmeliği Kronolojisi
Türk Sağlık Sen İ̇zmir’den Menderes Devlet Hastanesi Hakkında Açıklama
Yenidoğan Ölümleri Yanlış Politikaların Sonucudur
Yaralı Kalpler Neden Aşktan Korkar ?