E ile başlayan çiçek isimleri

E harfi ile başlayan çiçek isimleri nelerdir, E ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgiler haberimizde.

Doğa, orman, bitkiler ve çiçeklerden bahsedilince sizinde yüzünüzde gülümsemeler meydana geldiğini düşünüyoruz. Acaba bu gülümseyenlerden kaç kişi "e ile başlayan çiçek isimleri" hakkında bilgi sahibidir? Bu yazımızda hafızanızı tazelemek için "e harfi ile başlayan çiçekler" hakkında yazı hazırladık. "e ile başlayan çiçekler" hakkında bilgi sahibi olmadan önce çiçekler hakkında da kısa bir bilgi hazırladık. Detaylar haberimizde... 

Çiçek Nedir?

Çiçek bitkilerde üremeyi sağlayan organları taşıyan yapı. Bir çiçek, 4 kısımdan oluşur.

Üreme organlarını dıştan sararak onları dış etkilerden korur. Doğrudan üremeye katılmadığı için 'verimsiz kısım' olarak da adlandırılır.

Dikotil bitkilerde çiçek örtüsü 2 kısımdan oluşur: Çanak yapraklar (sepal) ve taç yapraklar (petal). Tohumlu bitkilerin en önemli özelliği, çiçek denen üreme organıyla tohum meydana getirmeleridir. Eşeyli üremeye yarayan ve buna uygun şekilde değişikliğe uğramış yapraklar taşıyan sürgün veya sürgün kısımları çiçek adını alır. Bu kısım sınırlı büyüme gösterir ve çoğunlukla diğer sürgünlerden kesin olarak ayrılır. Döllenme ve ekseriya yavru bitkinin ilk gelişmesi burada olur.

E ile Başlayan Çiçek İsimleri

E ile başlayan çiçek isimlerinin listesini aşağıdan görebilirsiniz, ayrıca E harfi ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgileri yazımızın devamında.

  •     Erguvan
  •     Ebegümeci
  •     Eğreltiotu
  •     Elma çiçeği
  •     Erik çiçeği
  •     Erika çiçeği
  •     Eşek dikeni
  •     Eşek lâlesi
  •     Ezan çiçeği

E harfi ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgiler

Erguvan: Baklagiller familyasından, 10 metreye kadar boylanabilen, tek gövdeli, yaprak döken, çalı görünümünde bir ağaççıktır. Yapraklar karşılıklı, basit, dairemsi 7–12 cm kadardır. Dip kısmı kalp şeklinde, ucu yuvarlak, kenarlar tamdır. Gençken kırmızımsı-mor daha sonra mavi-yeşile döner.

Büyük ebegümeci: Ebegümecigiller familyasından bir bitki türü. Yayılan bir bitkidir. Kuzey Afrika'da bir yıllık, Akdeniz'de farklı olarak çok yıllık 1 m yüksekliğindedir.

Eğrelti ya da Eğrelti otu (Pteridophyta): 12.000 türü bulunan bitki bölümü. Atkuyrukları da bu bölümde olmasına karşın eğrelti adıyla anılmazlar. Karbonifer döneminde 360 milyon yıl öncesine tarihlenen fosil kayıtları vardır. Yapraklarının iç yüzünde spor keseleri bulunan damarlı çiçeksiz bitki.

Eşek dikeni: Akız, kasna, kenger gibi çeşitli isimlerle de anılabiliyor. Sağlık açısından mucizevi faydaları olan eşek dikeni son zamanlarda en çok aranan bitki çeşitleri arasında yer almaya başladı. Taşlı ve çorak arazilerde kendiliğinden yetişebilen eşek dikeninin boyu 30 - 100 cm kadar ulaşır.

Elma çiçeği: Elma, Amasya yöresine ait tadı mayhoş sert ve sulu sağlıklı bir meyvedir. Elma çiçeği, ağaç yapraklarıyla beraber aynı zamanda gri ve pembe tonlarında açar. Elmanın çiçeklenmesi geç olur, aşırı soğuklarda donar. Elma çiçeği motiflerini yazmalarımızda sık sık görmüşsünüzdür. Gri ve pembe tonlarında olan elma çiçeğini,motiflerde her renkte görebilirsiniz.

Erik çiçeği: Orkide, bambu ve kasımpatı, eskiden beri Çin’de “4 Kibar Adam” olarak adlandırılıyor, çünkü bunlar ne rüzgardan, ne de soğuktan korkuyor. Erik çiçeği karda açar, orkide derin vadide saklanır, bambu rüzgardan korkmaz, kasımpatı ise hafifçe güzel kokusunu verir.

Erika bitkisi: Çok özel bir çiçektir. Yaşamsal fonksiyonlarını bir süreliğine durdurabilen bu mucize çiçek bir çöl bitkisidir. Çölde sıcaklar çok arttığında yaşamsal faaliyetlerini durdurarak bir top halini alır. daha sonra sıcaklar azalıp normale döndüğünde de çiçek eski halini alır.

Ezan çiçeği: İlginç özelliklere sahip otsu bir bitkidir.Lale iriliğindeki ipeksi sarı çiçekleri gün boyu kapalı durur. Güneşin tam battığı anda yapraklarını açar, bu zaman da akşam ezanına isabet ettiğinden "Ezan Çiçeği" ismi verilmiştir. "Gece mumu çiçeği" olarak da bilinir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Soru-Cevap Haberleri

Hangisi Dede Korkut hikayelerindeki karakterlerden biri değildir?