Edin Terzic Borussia Dortmund’dan Ayrıldı, Nuri Şahin Sesleri

Borussia Dortmund, teknik direktör Edin Terzic’in görevinden ayrıldığını açıkladı. Kulübün yaptığı açıklamada, Terzic’in yerine Nuri Şahin ve Sven Bender’in yardımcı antrenör olarak teknik ekibe katıldığı belirtildi.

Nuri Şahin, Antalyaspor’da teknik direktörlük görevini bırakarak Borussia Dortmund’a döndü.

Nuri Şahin’in Yeni Görevi

Nuri Şahin, Borussia Dortmund’da yardımcı antrenör olarak görev yapacak ve pro lisans eğitimini tamamladıktan sonra takımın başına geçecek. Şahin, Dortmund altyapısından yetişmiş ve 274 maçta forma giymişti. Antalyaspor’da teknik direktör olarak başarılı bir dönem geçiren Şahin, Dortmund’dan gelen teklifi kabul etti.

Kulübün Açıklamaları

Borussia Dortmund’dan yapılan açıklamada, “Nuri Şahin ve Sven Bender, teknik direktör Edin Terzic’in yardımcı antrenörleri olarak görev yapacak” denildi. Nuri Şahin, Antalyaspor’dan ayrılmanın zor bir karar olduğunu belirterek, “Eve dönmek çok güzel” ifadelerini kullandı.

Edin Terzic’in Hayatı ve Kariyeri

Edin Terzic, 30 Ekim 1982’de Almanya’nın Menden kentinde doğdu. Terzic, futbolculuk kariyerine SG Wattenscheid 09 takımında başladı. Antrenörlük kariyerine Borussia Dortmund’un gençlik akademisinde başladı ve kısa sürede başarılarıyla dikkat çekti. 2020-2021 sezonunda Lucien Favre’ın yerine geçici teknik direktör olarak göreve getirildi ve takımını Almanya Kupası zaferine taşıdı. 2021-2024 yılları arasında Borussia Dortmund’un teknik direktörlüğünü yaparak, 71 maçta 40 galibiyet, 16 beraberlik ve 15 mağlubiyetle 1.92 puan ortalaması tutturdu.

Nuri Şahin’in Hayatı ve Kariyeri

Nuri Şahin, 5 Eylül 1988’de Almanya’nın Lüdenscheid kentinde doğdu. Futbol kariyerine Borussia Dortmund’un altyapısında başladı ve 2005 yılında Bundesliga tarihinin en genç golcüsü olarak tarihe geçti. Kariyerinde Real Madrid, Liverpool ve Feyenoord gibi büyük kulüplerde forma giydi. 2020-2021 sezonunda futbolculuk kariyerine son vererek Antalyaspor’da teknik direktör olarak görev almaya başladı. Antalyaspor’da çıktığı 92 maçta 38 galibiyet, 23 beraberlik ve 31 mağlubiyet yaşadı. Borussia Dortmund’dan gelen teklif üzerine Antalyaspor’daki görevini bırakarak, Dortmund’un teknik ekibine katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Biden ve Trump Arasında Kıyasıya Rekabet
Fransız Pop İkonu Françoise Hardy Hayatını Kaybetti
Almanya'da EURO 2024 Alarmı: Sınırlarda Kontroller Artırılıyor
Sanat Dünyasını Sarsan Ölüm: Ünlü Sanatçı Ben Vautier İntihar Etti
İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopter kaza yaptı