Eğil Konak köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Konak köyü son dakika gelişmeleri, Konak köyüne özgü yemekler, Eğil Konak köyünün tarihi, Konak köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Konak köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Konak , Diyarbakır ilinin Eğil ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Konak köyü Resimleri ve Konak köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Eğil Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Eğil Diyarbakır Arası Kaç Km? Eğil Hava Durumu? Diyarbakır Köyleri ve Eğil Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Diyarbakırli iseniz Diyarbakır Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Diyarbakırli Ünlüler arasında Eğil Konak Köyünde doğan biri var mı? Eğil Doğumlu Ünlüler Kimler?
Konak , Diyarbakır ilinin Eğil ilçesine bağlı bir mahalledir.
Mahalledeki kalıntılara bakıldığında çok eski bir yerleşim yeri olduğu anlaşılmasına karşın tarihi tam olarak bilinmemektedir Mahallenin isminin hikâyesi mahallede yaşayan yaşlıların anlatımına göre, Eğil Beylerinden Mehmet Beyin(Mehme beg /mehmet Yılmaz)başta avlanmak amacıyla (sonra yaz aylarında yaşamaya başladığı)yaptırdığı iki katlı evin mehme begin konağı olarak anılmasından geldiği söylenmektedir.
Mahallenin gelenek, görenek ve yemekleri hakkında fazla bilgi yoktur. Diyarbakır il merkezine 46 km, Eğil ilçesine 16 km uzaklıktadır.Ayrıca köy yakınların da bulunan aynı zamanda mahallenin mezaristanı da olan HABİB Tepe: Bölgede en yüksek dağlık kesimdir.Rakımı ile kesin bir bilgi olmamakla birlikte yaklaşık 500–600 m civarındadır.
Konak mahallesi Diyarbakır'a bağlı , şehir merkezine 46 km uzaklıkta , eğil ilçe merkezine 16 km uzaklıktadır. Mahallenin kuzeyinde Gergûwa (ıŞıklı mezrası ) , doğusunda Selman KÖYÜ ,güneyinde Şawalya ( Yatır Köyü ) , Batısında Gomê Cefera bulunur
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılık dayalıdır Ayrıca bağcılıkta yapılmaktadır. Bağcılıktan elde edilen ürünler(pekmez,kalın pekmez(helawi),pestil,kesme) genellikle satılmayıp kış için stoklanır.