El Sanatları Turizmin Yeni Gözdesi Olacak

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Kaymakamlığı, Dulkadiroğlu Belediyesi ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın ortaklaşa başlattığı "Hediyelik Eşya Stratejik Eylem...

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Kaymakamlığı, Dulkadiroğlu Belediyesi ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın ortaklaşa başlattığı "Hediyelik Eşya Stratejik Eylem Planı" hayata geçiriliyor. Projeyle şehrin el sanatlarının turizme kazandırılması ve dünyaya tanıtılması amaçlanıyor.

Kahramanmaraş'ın yerel ve bölgesel kalkınmasına katkı sağlamak, bölge ekonomisinin turizm potansiyelini güçlendirmek ve yöresel el sanatlarını gün yüzüne çıkarmak amacıyla "Hediyelik Eşya Stratejik Eylem Planı" hazırlandı. Dulkadiroğlu Kaymakamlığı, Dulkadiroğlu Belediyesi ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın ortaklaşa hazırladığı eylem planı, Kahramanmaraş'ın sahip olduğu doğal kaynakları, folklorik değerleri ve mahalli özellikleri taşıyan el sanatlarını yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunmayı amaçlıyor.

Dulkadiroğlu Kaymakamlığı'nda düzenlenen törenle projenin imzaları atıldı. Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz ve Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Sebük Tekin Alpaslan'da imza törenine katıldı. Proje hakkında konuşan Dulkadiroğlu Kaymakamı Türköz, Kahramanmaraş'ın el sanatlarının turizme kazandırılması için projenin önemli bir görev üstlendiğini aktardı. Türköz, konuyla ilgili sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"El sanatlarının içinde ilimizi tanıtmak amacıyla yapılanlar vardır. Hatırlamak amacı ile oyuncak, biblo, dokuma, manşetler, yöresel bebekler de tanıtım açısından önemli bir yer kaplamaktadır. Bu değerlerimizi araştırmak, ortaya çıkarmak, yenilerini üretmek, tanıtmak, geliştirmek ve değerlendirmek amacı ile hediyelik eşya stratejik eylem planımız hazırlanmıştır. İlimiz İpek ve Baharat yolları üzerinde olması, Doğu, Güneydoğu, Akdeniz ve İç Anadolu'nun kesişim noktalarında bulunmasına tarihin ilk yerleşim yerlerine ev sahipliği yapmasına ve essiz turizm potansiyeline sahip olmasına rağmen ilimiz turizm alanında hak ettiği noktada değildir. İlimiz tarım ve sanayide yaptığı atağı turizmde gerçekleştirememiştir. Turizmi bir bütün olarak düşündüğümüzde bu bütünü oluşturan her parçanın geliştirilmesi ve turizme kazandırılması büyük önem arz etmektedir. Bu parçalardan en önemlilerinden biride yöresel değerleri ve yöresel kültürümüzü yansıtan ve ilimizin görünürlüğünü artıran hediyelik eşya sektörüdür. İlimizde bu konuda herhangi bir çalışma olmayıp bu konuda üretim yapan tesiste bulunmamaktadır. Dulkadiroğlu Kaymakamlığımız, Esnaf ve Sanatkarlar Odamız, Dulkadiroğlu Belediyemiz birlikte hareket ederek turizm potansiyelini ekonomiye kazandırmayı ve bölgemizde yerel ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlamayı amaçlamaktadır. İlimizi ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtabilmek, tarihi ve kültürel potansiyeliyle turizm konusunda görünürlüğünü sağlamak için kültürel ve yöresel değerlerimizi anlatan hediyelik eşya tasarımları yapılması sağlamak istiyoruz. İlimizde hediyelik eşya alanında faaliyet gösteren işletme ve atölyelerin oluşmasını sağlamak, yeni istihdam alanları yaratmak ve İlimizde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başarı olup hibe almaya hak kazananlara yönelik Aile Destek ve Eğitim Merkezinde kurularak atölyelerde yöresel ürün ve hediyelik eşya üretimi sağlanacak. Ayrıca ailelerimize ve sosyal risk altındaki kadınlarımıza yeni iş ve istihdam imkanları da oluşturarak projeye ayrı bir anlam daha kazandırmayı hedefliyoruz."

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.