Elazığ Kaplıkaya Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kaplıkaya Köyü son dakika gelişmeleri, Kaplıkaya Köyü ne özgü yemekler, Elazığ Kaplıkaya Köyü nün tarihi, Kaplıkaya Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kaplıkaya Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Kaplıkaya Köyü , Elazığ ilinin merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kaplıkaya Köyü Resimleri ve Kaplıkaya Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Elazığ Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Elazığ Elazığ Arası Kaç Km? Elazığ Hava Durumu? Elazığ Köyleri ve Elazığ Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Elazığlı iseniz Elazığ Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Elazığlı Ünlüler arasında Elazığ Kaplıkaya Köyü Köyünde doğan biri var mı? Elazığ Doğumlu Ünlüler Kimler?Kaplıkaya , Elazığ ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.
Tarihçe
Köyün eski adı olan Zarik isminin Osmanlı döneminden geldiği tahmin edilmektedir. Yerleşim yerinin eski bir Ermeni köyü olması dolayısıyla ismin Ermenice olduğu tahmin edilmektedir. Ebil (eski adıyla Agop) adlı bir mezrası vardır. Dersim göçmeni Milan aşireti mensupları burada yaşamaktadır.
Zarik köyü alevi kökenli insanların oraya taşınmadan ki sahibi Ahmet ağadır ve agop dediginiz ebil köyünün adi Tapu kütüğünde agip olarak değil 3 evler olarak geçmektedir. Agop ismi ise Köy sahibi OSMAN AĞANIN o dönemki ERMENİ marabalarından biridir.OSMAN AĞA EBIL KÖYÜNE TAZ AYLARINDA GELİR KALIRMIŞ VE O DÖNEM ERMENİ AHALİ SAYILI AGA VE BEY TOPARLAKLARINDA YARICI YANİ MARABA OLARAK ÇALIŞIRLARMIŞ. AGIP İSMİNDEKİ ERMENİDE Osman ağanın toprağında yarıcı olarak çalışırmış. Osman ağa ise Harputtaki evinde kış aylarında kalır yazın köyüne gelir hasılatını alır kalır gidermiş. Çevre köylerden de bu köy ismi yanlış bilinmektedir. Çevre ahalisi arasında agop köyü olarak bilinir. Ve köy
Osman Ağaya vertetilli TOSUN AĞA tarafından kendisinin olduğu bilgisi verilmiş ve sahiplenilmiştir. Köyün yerli sakinlari Ünguzekten köyün yarısı kürelik hediyesi olarak Osman Ağa tarafından Hasan ağaya verilmiştir. İkinci sakinAilesi Körpe köyünden gelen Karaçor ailesidir.
Dersim ve Harput kültürünün harmanlaması bir kültür ortamı oluşmuştur.
Elâzığ merkezine 16 km uzaklıktadır. Köy, karasal iklim etki alanı içerisindedir.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa bağlıdır. Buğday, arpa, fig ve nohut başlıca tarım ürünlerindendir. Köyde ilköğretim okulu vardır ve 5 sınıfı birleştirilmiş şekilde kullanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır, ancak Kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.