Elmadağ Karacahasan köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karacahasan köyü son dakika gelişmeleri, Karacahasan köyüne özgü yemekler, Elmadağ Karacahasan köyünün tarihi, Karacahasan köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karacahasan köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Karacahasan, Ankara ilinin Elmadağ ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karacahasan Köyü Resimleri ve Karacahasan köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Elmadağ Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Elmadağ Ankara Arası Kaç Km? Elmadağ Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Elmadağ Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Elmadağ Karacahasan Köyünde doğan biri var mı? Elmadağ Doğumlu Ünlüler Kimler?
Karacahasan, Ankara ilinin Elmadağ ilçesine bağlı bir mahalledir.
Karacahasan mahallesi 93 Rus Harbi'ndeki yöreye gelen göçmenler tarafından kurulmuştur. Karacahasan mahallesinin asıl kurucuları DULKADİR BEYLİĞİNDEN bölünüp oluşturulan,BOZ ULUS Türkmenlerindendir.Osmanlı Dulkadirlileri dağıtınca,bunlar içindeki Avşar,Bayat ve Beğdili boylarından bir kısmı ,bugünkü GÖLCÜK SARITAŞ (Sarıkışla) mevkiisinde ve HACI MURAT yaylasında Tımara verilmiştir.Tımarda 60 atlı beslediği söylenir.(Yusuf KARABAYIR tarafından.)Osmanlının Tımarları dağıtıp KÖY KANUNU çıkardığı 1850'li yıllarda Tımardaki Avşarlar AĞCALI mahalleninü,Bayatlar KUŞÇUALİ mahalleninü ve Beğdili Boyundan olanlarda farklı oymaklardan birer aile alınarak KARACAHASAN (KARAHASAN)mahalleninü kurdular.Terkanlı,Okçu,Kılınçlı,Bayazıtoğulları,Pehlivanlı,...... gibi.Sekiz farklı beğdili oymaklarından birer evden oluştu.Mahallede Pehlivan oymağındakiler Kan davası yüzünden Hatay Kömürçukuru mahallesine sürgün edilmişlerdir,Hala tandır ekmeği ve çinti gelenegini kullanmaktadırlar.Bu kurulan köye dini vecibeleri öğrenmesi ve yapması için Şam'dan BİLAL GOCA Osmanlı tarafından getililmiştir.Şahsi düşünceme göre Şıh Ali Baba oğlu Bilal Goca Bayat Türkmenlerinden vede KARAHASAN OCAĞINDAN dı.Osmanlı getirdiğine göre mahallenin adını da Bilal Goca kendi ocağı olan Karahasan adını koydu.Çünkü Mahallede Karahasan isminde bir zata ait Hiçbir emare yoktur.Baskınlık Bilal Goca dan yanadır. 93 (1877_78) harbinden önce mahallenin 7 hane olduğu bilinmektedir.Bilinen TÜRKMEN tarihinde Mogollardan sonra ikinci büyük felaketi milletimiz 93 harbi ile Osmanlı'nın Kırımdadan,Balkanlardan,Galiçyadan Tuna boylarından Rumelinden ve Kafkaslardan çekilerek yaşamiştır.Yedi hanelik mahallesimüzde )93 harbinden sonra buralardan gelen Müslüman ahali(Türkmenler,Tatarlar,Çerkezler) ile ,30 yıl içinde (1910'da) 100 haneyi geçmiştir. İlk bağlandığı ili Bala'dır. Belde itibarıyla eski adı Küçük Yozgat'a bağlı, sonralarıda Çankaya ilçesine bağlı yaklaşık 175 haneli bir mahalledir. 1960 yılında Küçük Yozgat nahiyesi Elmadağ ismini alınca köy de Elmadağ ilçesine bağlanmıştır. 1967 yılında heyelana uğramış olan köy sonraları devlet yardımı ile yerini değiştirmiş ve modern görünümlü imarlı bir köy olmuştur.
Misafirperverliği ile tanınıp bilinen mahallenin, tandır ekmeği ve tirit yemeği meşhurdur. Yöre halkı gelenek ve göreneklerini halaylar ve Ankara Oyunları ile devam ettirir. Çokcağız ve Eski Yayla (Gümüşlü Yayla) adında doğal güzelliğe sahip piknik ve mesire alanları vardır.
Ankara iline 53 km, Elmadağ ilçesine 13 km uzaklıktadır. Köy yolu asfalt stabilize olup ulaşım genellikle ticari taksi ve dolmuşlar ile yapılır.