En Büyük Biyokütle Fabrikası Üretime Başlıyor

Balıkesir'in Gönen ilçesinde kurulan Türkiye'nin en büyük biyokütle fabrikası Eylül ayında üretime başlayacak.

Balıkesir'in Gönen ilçesinde kurulan Türkiye'nin en büyük biyokütle fabrikası Eylül ayında üretime başlayacak. Mısır, kanola, çeltik sapı gibi ürünlerle hayvansal atıkların yakıt olarak değerlendirileceği fabrika, Türkiye'nin enerji üretimine büyük katkı sağlayacak.

Balıkesir'in Gönen ilçesi Türkiye'nin en büyük biyokütle fabrikasını üretime geçirmenin heyecanını yaşıyor. Eylül ayında şalteri indirecek fabrikanın projesi Avrupa Yatırım Bankası (EIB) ile Avrupa Komisyonunun (EC) desteğiyle Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından uygulamaya konan Türkiye Orta Ölçekli Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı'nın (MIDSEFF) vizyon projesi seçildi. Mutlular Enerji imzası taşıyan fabrika 30 MW kapasitesi ile Türkiye'nin de önemli enerji ihtiyacını karşılayacak. Eylül ayında enerji üretimine başlanacağını bildiren yatırımcı İbrahim Mutlu, "Çin'den hafta sonunda 36 kişilik işçi grubu geliyor. Yeni gelecek grupla inşaatımızda 110'u Türk 100'ü Çinli olmak üzere 210 işçi çalışacak" dedi.

Türkiye'nin en büyük biyokütle enerji santralini Gönen'e kazandıran Mutlular Enerji Şirketinin, Deri Karma İhtisas Sanayi Bölgesindeki yatırımı Eylül ayında şalteri indirecek. Bitkisel ve hayvansal atıkların geri dönüşümle, enerjiye dönüştürüleceği tesisin MİDSEFF tarafından vizyon projesi ödülü aldığını hatırlatan yatırımcı İbrahim Mutlu, "60 Milyon dolara mal olan Enerji tesisi inşaatımızda sona geldik. Eylül ayında hizmete açacağız. Gönen'e, Balıkesir'e, Türkiye'ye hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Hain darbe girişiminin yatırımlarını aksatmadığını da aktaran iş adamı İbrahim Mutlu, Biyokütle enerji santrali ile ülke ekonomisine katma değer sağlarken, bölge çiftçisinin de kazanacağına değinerek, "Enerji tesisimiz ile hem ülkemiz hem de çiftçimiz kazanacak. Mısır, kanalo, çeltik sapının yanı sıra orman altının da yakıt olarak kullanılacağı tesisimizde, hayvansal atıklarda yakıt olarak değerlendirilecek. Çiftçimizden aldığımız mısır, kanalo ve çeltik sapı için kendilerine bedel ödeyeceğiz" dedi.

65 MW kurulu güce sahip ikinci büyokütle enerji tesisinin projesinin hazır olduğunu, hafriyat işleri devem eden ikinci tesisin ÇED sürecinin devam ettiğini açıklayan Mutlular Enerji Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mutlu, "100 Milyon dolara mal olacak 2. enerji tesisimizin temelini de 2017 yılının ilk aylarında atmayı planlıyoruz. Mutlular Eneri olarak, Balıkesir'in tükettiği enerjiyi üreteceğiz" diye konuştu

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Online Alışverişlerde Yeni Dönem: Kart Numarası Kalkıyor
FED Faiz Oranını Sabit Tuttu
Trafik Sigortasında Prim Artışı
Makdis Pırlanta 14’üncü Yılında Perakende Ağını Genişletecek
Johnson Health Tech Türkiye’de 3 Markasıyla Büyüyecek