Engelsiz Adana’ya Adım Adım

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin "Adana'da Engelsiz Yaşam Merkezi" projesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı'nın,...

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin "Adana'da Engelsiz Yaşam Merkezi" projesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı'nın, "Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi" hibe programından yararlanma hakkı elde etti.

Genç Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nin, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin proje uygulama ortağı olduğu program, 2 bin 200 başvurudan. 145 proje arasına girdi. Toplam bütçesi 246 bin 664 bin Euro olan projeyle ilgili protokol, bakanlık yetkilileri ile Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü arasında, Ankara Meyra Palace'ta imzalandı.

7 branşta eğitim

Adana'da yaşayan engelli vatandaşların işgücü piyasasına girişi önündeki engelleri kaldırmak ve somut, sürdürülebilir şekilde, engelli bireylerin kullanımına hazır halde bulunan Engelsiz Yaşam Merkezi bünyesinde, turizm sektöründe istihdamlarını sağlayarak sosyal entegrasyonlarını desteklemek amacıyla hazırlanan proje, Adana'daki engellilerin ve engelli çocuklarına tek başına bakan ebeveynlerin, 7 branşta eğitim alarak, iş bulmada dezavantajlarını avantaja dönüştürme yolunda önemli bir adım olarak görülüyor.

Hedef engelsiz kent

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, projelerinin 2200 başvuru arasından 145 proje arasına girmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Adana'yı engelsiz kent haline getirme yolunda mesafe almaya devam ettiklerini söyledi.

Başkan Hüseyin Sözlü, "Karataş Yemişli'deki Engelsiz Yaşam Merkezi'nin böyle bir projeye dahil olması son derece sevindirici. Böylece tesisler etkin şekilde faaliyete geçecek ve amaçlarımız doğrultusunda hizmet verecek. Bakanlığımıza, projemize verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Hayatları kolaylaşacak

İmza törenine katılan Adana Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Şube Müdürü Sait Altıparmak da, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün talimatlarıyla, Adana'daki engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak ve onların toplumsal alanlara entegrasyonunu sağlamak için çalıştıklarını ifade etti.

Projeyle ayrıca, engelli çocukların ebeveynlerinin ve şiddet mağduru yoksul kadınların farkındalık ve mesleki eğitim faaliyetlerine katılmalarının sağlanması, engelli bireylerin işgücü piyasasındaki durumunun belirlenmesi, sorunlara çözüm yolları geliştirilmesi için çalışma yapılması da amaçlanıyor.

Proje kapsamında temel bilgisayar, kat hizmetleri, masör-masaj, servis hizmetleri, aşçılık, işaret dili ve okçuluk konularında eğitim verilecek.

1 Kasım 2016'da başlayacak proje, 1 Kasım 2017'de tamamlanacak.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.