Epilasyona Giden Kadınlara Kanser Tanısı Kondu

İzmir'de bir dermatoloji polikliniğine epilasyon amacıyla başvuran iki kadının benlerindeki ve cilt renklerindeki değişiklikler dikkat çekti.

İzmir'de bir dermatoloji polikliniğine epilasyon amacıyla başvuran iki kadının benlerindeki ve cilt renklerindeki değişiklikler dikkat çekti. Dermatoloji Uzmanı ve hemşirelerin yaptığı muayenede iki kadına da kanser ön tanısı kondu. İleri tetkiklerde kadınların kansere yakalandıkları anlaşıldı.

Özel Hera Derma Polikliniği Genel Müdürü Belgin Sabancı, epilasyon işleminin sadece kıl tedavisinden ibaret olmadığını söyledi. Lazer cihazları yardımıyla yapılan uygulamanın hekim kontrolünde olması gerektiğini anlatan Sabancı, "Epilasyon uygulaması basite alınacak bir yöntem değildir. Epilasyona alınan kişilerin işlemin başından sonuna kadar takip altında olmaları çok önemlidir. Geçtiğimiz günlerde bunun önemi yakaladığımız iki kanser vakasıyla bir kez daha anlaşıldı" dedi. Dermatoloji uzmanı ve hemşirelerin yaptığı ön muayenenin ardından iki kadını hastaneye yönlendirdiklerini ifade eden Sabacı, yapılan ileri tetkiklerde kadınlara cilt ve vulva kanseri tanısı konduğunu ifade etti.

"Hekim kontrolündeki polikliniklerde sağlık ön plandadır"

Epilasyon ve tüm estetik işlemlerin dermatoloji uzmanı gözetiminde yapılması gerektiğine dikkat çeken Sabancı, "Hekim kontrolünde yapılan tüm estetik uygulamalarında gelen müşterinin öncelikle sağlığı ön plandadır. Öte yandan hekim kontrolü verilen estetik hizmetinin daha kaliteli olmasını sağlayacaktır. Bu nedenlerden dolayı tüm kadınlara, estetik ve güzellik, makyaj işlemleri için Sağlık Bakanlığı kontrolünde olan, hekim ve hemşirelerin görev yaptığı polikliniklerini tercih etmeleri önerisinde bulunuyorum" dedi.

Deri ve Zührevi Hastalıkları (Dermatolog) Dr.Gaye Sarıkan ise epilasyon öncesinde ön muayenenin önemine değindi. Dr. Sarıkan, kadının hormon kullanması, adet döneminde olması kıllarının yapısının epilasyonun ne şekilde ve hangi sürede yapılması yönünde kendilerine bilgi verdiğini söyledi.

(MD-HA-Y)

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Aile Hekimliği 20 Yılda Sağlıklı Bir İ̇şleyişe Kavuşamadı
Bronşektazi Hastalarına Önemli Uyarı
Protein Tozlarında Ağır Metal Riski !
Sağlıkta Çetelerin Olmadığı Başka Bir Sağlık Sistemi Mümkün
Dil Temizliği Nedir, Nasıl Yapılır?