Erbaa Ağcakeçi köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ağcakeçi köyü son dakika gelişmeleri, Ağcakeçi köyüne özgü yemekler, Erbaa Ağcakeçi köyünün tarihi, Ağcakeçi köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ağcakeçi köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Ağcakeçi , Tokat'in Erbaa ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ağcakeçi Köyü Resimleri ve Ağcakeçi köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Erbaa Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Erbaa Tokat Arası Kaç Km? Erbaa Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Erbaa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Erbaa Ağcakeçi Köyünde doğan biri var mı? Erbaa Doğumlu Ünlüler Kimler?
Ağcakeçi , Tokat ilinin Erbaa ilçesine bağlı bir köydür.
Eski ve yeni adı Ağcakeçi. Köyün adının buraya yerleşen ailelerden birinin keçi beslediği, bunların üzerinde beyaz benekleri olduğu için verildiği anlatılmaktadır. Köy, önceleri çevresindeki Siyezlik ve At gölü olarak bilinen mevkiye kurulmuş, daha sonraları şu andaki yerine taşınmıştır.Tarihi özellikte herhangi bir alanı yoktur. Ağcakeçi köyü, Erbaa’nın güneydoğusunda 7 km mesafede olup, Rakımı 450 metredir. Batıdan Zoğallıçukur-Alacabal, doğudan İverönü, kuzeyden Erbaa güneyden Kartosman köyleri ile komşudur. Arazi sınırı, doğudan benli yolunu takiben, Kazandıroğlu ağıl yolun dan, İverönü’nden çıkan yol, batıdan Alacabal mahallesine inen yoldan Tekelioğlu kehiden dereye inen yol ve Ağcakeçi ye inen dere, kuzeyden Ağcakeçiye inen yoldan, İmbat değirmeni ve Bahaoğlu ağılından Benli yoluna, güneyden kazandır oğlu ağıl yolunu takiben, Benli yolu ve Alacabal yoluna uzanmaktadır. Köy, orman eteğinde dere içerisinde yerleşmiştir. Tarım arazisi miktarı, 2650 hektardır. Halkın geçim kaynağı tahıl, tütündür ve hayvancılık. 13 traktör 11 taksi, 2 minibüs vardır. 1990 yılı nüfusu 572 dir. Camii(eski) 1949 yeni camii 1995 yılında, okul 1957 de açılmış, elektrik, 1981, telefon 1991 de alınmıştır.
Tokat iline 59 km, Erbaa ilçesine 6 km uzaklıktadır.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Tarım ürünleri arasında ilk sırayı tütün yetiştiriciliği alır ve buğday,sebze,meyve yetiştirilmektedir.
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.