Ereğli Rüşanlar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Rüşanlar köyü son dakika gelişmeleri, Rüşanlar köyüne özgü yemekler, Ereğli Rüşanlar köyünün tarihi, Rüşanlar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Rüşanlar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Rüşanlar, Zonguldak ilinin Ereğli ilçesine bağlı bir köydür.
Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Rüşanlar Köyü Resimleri ve rüşanlar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Ereğli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Ereğli Zonguldak Arası Kaç Km? Ereğli Hava Durumu? Zonguldak Köyleri ve Ereğli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Zonguldaklı iseniz Zonguldak Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Zonguldaklı Ünlüler arasında Ereğli Rüşanlar Köyünde doğan biri var mı? Ereğli Doğumlu Ünlüler Kimler?
RÜŞANLAR KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE
Rüşanlar, Zonguldak ilinin Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı bir köydür.
Köyün adı Ra'şan(titreme,titreyiş)ten gelmiş olup zamanla rüşanlar ismini almıştır. daha önce imranlar köyü bağlısı mahalle iken 1994 yılında tüzel kişiliğine kavuşmuştur.
Ramazan ayı boyunca evlerde iftar davetleri verilir arife günü sirat adı varilen köy meydanında topluca iftar açma yapılır.Yine aynı gün Köy mezarlığı ziyaret edilerek Kuran okunur.Aşure günü köy muhtarlığı tarafınca aşure pişirilerek köy halkı ile köy meydanında yenilir.Mehtar lı diye bilinen çalgılı düğünler yapılır.
Dini Bayramlarda çoluk çocuk büyük küçük köy camiinde bayramlaşma töreni olur.Bayram namazı çıkışında camiye yakın hanelerce camiden çıkanlara kahvaltı verilir.yemek çeşitlerine gelindiğinde ise malay,mıhlama,höşmen,kabuklu fasulye, tirit,köy fırınlarında yapılan somun ekmeği,cizleme,bazlama,gaygana bilinenlerdir.
Zonguldak iline 75 km, Ereğli ilçesine 15 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.
Köyün ekonomisi TTK -ERDEMİR çalışanları emekli maaşı alanlar tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Köyde, ilköğretim okulu vardır 1-2-3.sınıflar okumakta olup diğer sınıflar çayırlıilköğretim okulunda taşımalı eğitim görmektedir. . Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. sağlık evi olup halen faal durumdadır.. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.