Ergani Ortaağaç köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ortaağaç köyü son dakika gelişmeleri, Ortaağaç köyüne özgü yemekler, Ergani Ortaağaç köyünün tarihi, Ortaağaç köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ortaağaç köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Ortaağaç , Diyarbakır ilinin Ergani ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ortaağaç köyü Resimleri ve Ortaağaç köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Ergani Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Ergani Diyarbakır Arası Kaç Km? Ergani Hava Durumu? Diyarbakır Köyleri ve Ergani Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Diyarbakırli iseniz Diyarbakır Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Diyarbakırli Ünlüler arasında Ergani Ortaağaç Köyünde doğan biri var mı? Ergani Doğumlu Ünlüler Kimler?
Ortaağaç , Diyarbakır ilinin Ergani ilçesine bağlı bir mahalledir.
Mahallenin adı ilk yerleşen demo isimli kişiymiş birkaç ev yaptığından köye kürtçede maledemo denilmiş.zamanla türkçede DEMOEVLERİ ismi ve sonrasında resmi kayıtlarda ORTAAĞAÇ olarak günümüze kadar devam etmiştir.
Mahallenin kültürü hakkında bilgi yoktur.
Diyarbakır il merkezine 69 km, Ergani ilçesine 9 km uzaklıktadır.
DOĞUSU:Kavurmaküpü(kiner)mahallesi.BATISI:Yapraklı(bıriman)mahallesi.KUZEYİ:Değirmendere(Kelemdan)mahallesi.GÜNEYİ:Ergani ilçesi.olup dağlık bir alanda elverişsiz coğrafi bir konumdadır.kadastrosu yapılmamış olup aşırı derecede göç vardır.köye bağlı Hücumbey bahçesi 35 hane olup tamamı terör nedeni ile boşaltılmıştır.ayrıca bilalevleri mezrası dikoevleri mezrası bulunmaktadır.
Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.kışın çok soğuk olup ve yazın çok sıcak geçmektedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.ayrıca 1990 yılların başında Yer altından KROM medeni çıkarılıyordu köylüler KROM ocağında çalıştığından ekonomi olarak daha iyi durumdaydı terör nedeni ilgili Şirket Yöneticilerin Can güvenliği olmadığı mazereti ile işletme kapatıldı.2009 krom madeninin tekrar açılması ile çok az sayıda köylü çalımaktadır. çalışan işçi sayısı 9-10 civarındadır
Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.