Erkeklerin Yüzde 65’i Bu Sorunla Karşı Karşıya

Toplumdaki erkeklerin yüzde 65'inin jinekomasti sorunu ile karşı karşıya kaldığını ifade eden uzmanlar, bazı bireylerin jinekomasti sorunu yaşadığını...

Toplumdaki erkeklerin yüzde 65'inin jinekomasti sorunu ile karşı karşıya kaldığını ifade eden uzmanlar, bazı bireylerin jinekomasti sorunu yaşadığını dahi bilmezken, bazılarının ise bu konudan dolayı oldukça sıkıntılı süreçler geçirdiğini söyledi.

Jinekomastinin erkeklerde meydana gelen bir meme büyüme sorunu olduğunu ifade eden uzmanlar, toplumdaki erkeklerin yüzde 65'inin bu sorunla karşı karşıya kaldığını ifade etti. Jinekomastiyi tetikleyen bir takım etkenler dışında, farklı hastalıkların da buna sebep olabileceğini belirten Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Aydın, "Bazı bireyler jinekomasti sorunu yaşadığını dahi bilmezken bazıları ise bu konudan dolayı oldukça sıkıntılı süreçler geçirmektedir. Jinekomasti rahatsızlığını tetikleyen bir takım etkenler dışında farklı hastalıklar da buna sebep olmuş olabilir. Hormon bozuklukları, testosteron azlığı ile seyreden rahatsızlıklar, testis tümörleri, böbrek üstü bezi tümörleri, tiroid bezi hastalıkları, antidepresan, uyuşturucu madde, vücut geliştirmede kullanılan anabolik steroidler, aşırı kilo alımı ve fast food ürünlerin de jinekomastiye yol açtıkları bilinmektedir" diye konuştu.

Bir erkek hastalığı olan ve erkekte meme büyümesi olarak açıklanan jinekomastinin özellikle genç erkekleri rahatsız ettiğini belirten Aydın, "Sorunun çözümü hakkında yeterli bilgiye sahibi olunmaması, kişide hem sosyal hem de psikolojik sorunları doğurabildiği gibi kişide derin bir özgüven kaybına da sebebiyet vermektedir. Erkekte meme büyümesinin tek taraflı veya çift taraflı büyüme şeklinde olabildiği gibi bazı durumlarda kişide bir miktar ağrı da görülebilmektedir. Jinekomastide tek tedavi şansı ameliyattır. Memelerde sadece yağ doku artışı mevcutsa lazer lipoliz ve liposuction kombinesi ile çözüm sağlanır. Yağ dokusu ve meme dokusu mevcut olan hastalarda, areola denilen meme başındaki renkli halkanın alt hattından yapılan küçük bir kesi ile operasyon gerçekleştirilir. Her iki teknikte de neredeyse hiç iz olmadan jinekomastiden kurtulunabilir" dedi.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Aile Hekimliği 20 Yılda Sağlıklı Bir İ̇şleyişe Kavuşamadı
Bronşektazi Hastalarına Önemli Uyarı
Protein Tozlarında Ağır Metal Riski !
Sağlıkta Çetelerin Olmadığı Başka Bir Sağlık Sistemi Mümkün
Dil Temizliği Nedir, Nasıl Yapılır?