Erzurum’da ‘Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi’ Bilgilendirme Toplantısı..

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü'nün yararlanıcısı olduğu "Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi" kapsamında...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü'nün yararlanıcısı olduğu "Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi" kapsamında Erzurum'da muhtarları bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Palandöken Kayak Merkezi'nde bir otelde yapılan bilgilendirme toplantısına Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Şermin Zil, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Şeyma Bingöl, Kadın Konuk Evi Müdürü Şükran Göktaş, Erzurum Muhtarlar Derneği Başkanı Cemal Korkmaz, Proje Ekip Lideri Mimoza Anastoska Jankulovska, Proje İletişim Uzmanı Zeynepcan Solmaz, Uzman Psikolog Nurdan Irmak ve muhtarlar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Zil, kadına şiddetin önlenmesi ve şiddet gören bireylerin mağduriyetinin giderilmesi için önemli çalışmalara imza attıklarını ifade etti.

Kadının hoşuna gitmeyen her davranışın şiddet olarak tanımlandığını belirten Zil, toplum içinde yer alan muhtarlara kadına şiddettin önlenmesi ve mağdurların doğru yönlendirilmesi konusunda önemli görevler düştüğünü ifade etti.

ŞÖNİM ÖNEMLİ HZİMETLERE İMZA ATIYOR

Muhtarlarla koordinasyon içerisinde çalışmalar yürüttüklerini belirten Zil, " Cumhurbaşkanımız Sayın Tayyip Erdoğan'ın ifade ettiği gibi muhtarlar toplumun kılcan damarıdır. Şiddete uğrayan kadınlarımızın haklarının savunulması ve şiddetin önlenmesi noktasında muhtarlara önemli görevler düşüyor. Erzurum'daki muhtarlarımız bizlerle sürekli koordinasyon içerisinde. Şiddet Önleme ve İzleme Merkezimiz (ŞÖNİM) koruyucu ve önleyici hizmetleriyle 24 saat esasına göre çalışmalar yürütmektedir" dedi.

Şiddet uygulayana yönelik hizmetler hakkında açıklamalarda bulunan Zil, "Kişinin fiziksel, psikolojik veya ekonomik açıdan zarar görmesiyle veya acı çekmesiyle sonuçlanan veya sonuçlanması muhtemel hareketleri buna yönelik tehdit ve baskıyı yada özgürlüğün keyfi engellenmesini de içeren toplumsal, kamusal veya alanda meydana gelen fiziksel, psikolojik, sözlü veya ekonomik her türlü tutum ve davranışları ortaya koyan kişi şiddet uygulayan olarak tanımlanmaktadır. Şiddet uygulayanlara, Eğitim ve Rehabilitasyon Programlarına Yönlendirme ve Rehberlik, Sağlık Kuruluşlarında Muayene veya Tedavi İçin Yönlendirme ve Rehberlik, Meslek Edindirme Kurslarına Yönlendirme ve Rehberlik, Psiko Sosyal Destekler hizmetleri veriliyor. Bugüne kadar bu hizmetlerimizden 28 kişi yararlanmıştır" "dedi.

PROJE 26 İLİ KAPSIYOR

Daha sonra söz alan Proje İletişim Uzmanı Zeynepcan Solmaz ise projenin içeriği konusunda bilgi paylaşımında bulundu.

Projenin aralarında Erzurum'unda bulunduğu 26 ilde hayata geçtiğini belirten Solmaz, " Çok katmanlı ve çok boyutlu bir sorun olan kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılmasının ön koşullarından biri de ulusal düzeyde izlenen şiddetle mücadele politikalarının yerel düzeyde yerelin ihtiyaçları, öncelikleri ve kaynakları temelinde desteklenmesidir. Bu amaçla proje kapsamında 26 ilde, düzenlenen üçer günlük çalıştaylarda kadına yönelik şiddetin önlenmesi için ilgili tüm tarafların aktif katılımı ile il eylem planları oluşturulmuştur. İl eylem planları; yerel düzenlemelerin mevzuatla uyumlaştırılması, toplumsal farkındalık ve zihniyet dönüşümü, koruyucu ve önleyici hizmet sunumu, işbirliği ve koordinasyon olmak üzere dört temel hedefe odaklanan faaliyetleri içermektedir" "dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Uzman Psikoloğu Nurdan Irmak ise kadına şiddetin profilini analiz ederek, bakanlığın sunduğu koruyucu ve önleyici hizmetler hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Irmak, ayrıca 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı şiddetin Önlenmesine Dair Kanunda muhtarların rolünü anlattı.

Toplantı, muhtarlardan gelen soruların yanıtlanmasıyla sona erdi.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.