Esnafa İşsizlik Sigortası

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Ahilik Sigortası Fonu'na ilişkin, "Esnaf bu konuda çok memnun çünkü hem terörden hem yangından hem de doğal afetlerden...

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Ahilik Sigortası Fonu'na ilişkin, "Esnaf bu konuda çok memnun çünkü hem terörden hem yangından hem de doğal afetlerden en çok zarar gören ve işini kaybeden esnaf. Evine ekmek götürecek kadar asgari bir ücrette olsa kendini güvencede hissediyor" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Esnaf ve Sanatları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ekonomik olarak zor duruma düşmeleri nedeniyle iş yerini kapatan veya iflas eden esnafın gelir kayıplarını telafi etmek üzere kurulması ön görülen "Ahilik Sigortası Fonu'na ilişkin değerlendirmede bulundu. Palandöken, "Esnafın geleceği, işinin kötü gitmesi veya işini geliştirebilmesi için çok olumlu bir gelişme" değerlendirmesinde bulundu.

Esnafın sel, yangın ve diğer doğal afetler dolayısıyla işini kaybetme riski olması halinde Palandöken, "Ahilik Sigortası Fonu" kapsamında, "Kendisi ile beraber ailesinin sağlık hizmetlerini almasını hem de asgari ücret kadar bir ücret alarak aradaki boşluğu dolduran önemli bir fon" şeklinde konuştu.

"Esnaftan ne kadar bir para kesileceği netleşmedi"

Palandöken, söz konusu fon ile ilgili tasarıyı hükumete sunduklarını kaydederek, "Hükümet değerlendirdi. Böyle bir şeyin eksikliğini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Gümrük Ticaret Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı birleşmek suretiyle bir tasarı şekline getirdiler. Daha tasarının hangi koşullarda verileceği, miktarının ne olacağı, esnaftan ne kadar bir para kesileceği netleşmedi" diye konuştu.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Online Alışverişlerde Yeni Dönem: Kart Numarası Kalkıyor
FED Faiz Oranını Sabit Tuttu
Trafik Sigortasında Prim Artışı
Makdis Pırlanta 14’üncü Yılında Perakende Ağını Genişletecek
Johnson Health Tech Türkiye’de 3 Markasıyla Büyüyecek