İzmir'in Çeşme ilçesinde, her yıl düzenlenen Alaçatı Ot Festivali merakla beklenirken, Türkiye Küçük Oteller Derneği Başkanı Mehmet Çelik, "Alaçatı Ot Festivali, herkesin yüzünü güldürüyor" dedi.
Türkiye Küçük Oteller Derneği Başkanı Mehmet Çelik (TÜRKODER) Başkanı Mehmet Çelik, 6-9 Nisan tarihlerinde 8'incisi gerçekleştirilecek Alaçatı Ot Festivali ile ilgili bir açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada, Alaçatı gibi kıyı bölgelerindeki turizmin en büyük sorununun sezonun kısalığı olduğuna dikkat çeken Çelik, festivalin esnaflara katkısı olduğunu hatırlattı. "Temel sorun bu olunca, ardı ardına sorunları sıralamak olasıdır; personel temini, karlılık gibi. 15 senelik bir turizm geçmişi olan Alaçatı'da "Sezonu nasıl uzatırız?" konulu onlarca toplantı yapılmış, kafa yorulmuştur. Özellikle yerli turizme hizmet eden bir beldede işletmeniz varsa, siz ne derseniz deyin sezonunuz okullar kapanınca başlar, açılınca biter. Hal böyle olunca, diğer zamanlarda gözünüz kapıdadır; ama bu yoğun yüksek sezonda nefes almaya fırsat bulamazsınız. Tüm bunlara ilaveten Türk turizm tarihinin en büyük krizi eklenince işler tamamen sarpa sarar" diye konuştu.
Alaçatı Ot Festivali gün sayarken, küçük otelciler ve turizmciler olarak hazırlıklarını tamamladıklarını ifade eden Çelik, "Yapılan onca toplantı, beyin fırsatı göstermiştir ki, orta sezonda yapılan etkinlikler, turizmciye nefes aldırmaktadır. Ot Festivali bunun en güzel örneğidir. Gelinen nokta bir başarı öyküsüdür. Başta Tülin Onaner olmak üzere tüm emeği geçenlere gerçekten teşekkür borçluyuz. Gelinen noktada, bölgenin (Çeşme dahil) otelleri tamamen dolmakta, restorantlar dolup taşmakta, esnaf da iş yapmaktadır. Dolayısıyla turizme hizmet eden herkesin yüzü gülmektedir. Tam sezona girerken kasalara giren para, turizmcinin sezon hazırlığına ciddi katkı sağlamaktadır" şeklinde konuştu.
Alaçatı Ot Festivalinin adım adım bugünkü başarısına ulaştığına dikkat çeken Çelik, "Bu iş sabır işidir. Hemen sonuç alınamaz. Bu iş deneyim işidir. Yaşadıkça sorunları ortadan kaldırıp, muhteşem bir çekim merkezi olabilirsiniz. Bu iş ekip işidir. Bir lideri olmalıdır. Herkes elini taşın altına sokmalıdır. Yapılacak şey, bu tür etkinlikleri zenginleştirmektir. Ülkemiz de bir çok bölge bu tür zenginliklere sahiptir. Urla Enginar Festivali, Bozcaada Bağbozumu Festivali, Kapadokya Bisiklet Festivali gibi. Yeter ki isteyin, yeter ki samimi olun, yeter ki bireysel menfaatler ve egonun yerini ekip ruhu alsın. Başarının keyfini hep beraber yaşayalım. Bunun en güzel örneği Alaçatı Ot Festivalidir" diyerek açıklamasını tamamladı.
İHA