Esogü Sağlık, Uygulama Ve Araştırma Hastanesinde Girişimsel Radyoloji Polikliniği Açıldı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Radyoloji Anabilim Dalı Girişimsel Radyoloji Bilim Dalı tarafından 28-30 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek...

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Radyoloji Anabilim Dalı Girişimsel Radyoloji Bilim Dalı tarafından 28-30 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 1'inci Eskişehir Girişimsel Radyoloji Toplantısı programı kapsamında ESOGÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki poliklinikler binasında Girişimsel Radyoloji Polikliniği'nin açılış töreni gerçekleştirildi.

Açılışa ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Bilginer Gülmezoğlu, ESOGÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Arslantaş, ESOGÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Başar Sırmagül, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Koray Harmancı, Başhekim Yardımcıları Prof. Dr. Elif Doyuk Kartal, Doç Dr. Nurdan Acar, Doç. Dr. Uğur Bilge, Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mahmut Kebapçı, Girişimsel Radyoloji Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Fahrettin Küçükay ve Yrd. Doç. Dr. Berat Acu katıldı.

"Bölgemizdeki bütün hastalarımıza şifa dağıtmasını diliyorum"

Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen, açılışını gerçekleştirdikleri polikliniğin ülkedeki önemli merkezlerden biri olduğunu belirtti. Eskişehir'e ve civar illerdeki hastalara hizmet verecek polikliniğin düzenlemesinde emeği geçen hocalara ve sağlık personeline teşekkür ederek, kolaylıklar diledi. Prof. Dr. Hasan Gönen, "Bu polikliniğin hem şehrimizde hem de bölgemizdeki bütün hastalarımıza şifa dağıtmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

"Daha nokta atışlı tedaviler için bir ortam oluşturmuş oluruz"

ESOGÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Başar Sırmagül yaptığı konuşmada, ESOGÜ Radyoloji Anabilim Dalı bünyesindeki Girişimsel Radyoloji Bilim Dalı öğretim üyeleri Doç. Dr. Fahrettin Küçükay ve Yrd. Doç. Dr. Berat Acu'nun önderliğinde hizmet veren girişimsel radyoloji ünitesinin yenilenmesi ve hastaneye yakışır bir şekilde hizmet vermesi açısından son derece memnuniyet verici olduğunu söyledi. Ünitenin birçok hasta için büyük cerrahi işlemleri gerektirmeden basit girişimle önemli problemlerin çözülmesi için bir uygulama alanı olduğunu belirten Sırmagül, "Başhekimliğimiz ve Radyoloji Anabilim Dalı Girişimsel Radyoloji Bilim Dalıyla ortaklaşa bu hizmetleri daha üst düzeye çektiğimizi düşünüyoruz. Umarım birçok hasta için ciddi cerrahi işlemlerden kurtulmaya olanak sağlayarak daha nokta atışlı tedaviler için bir ortam oluşturmuş oluruz" şeklinde konuştu.

Girişimsel Radyoloji Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Fahrettin Küçükay ise, girişimsel radyoji ile ilgili bilgi vererek, "Girişimsel Radyoloji son yıllarda tıbbın en hızlı gelişen, neredeyse her organda ameliyatsız tedavi çözümleri üretebilen, hasta konforu ve memnuniyeti odaklı bir daldır. Eskişehir'de de girişimsel radyolojik hizmetler yaklaşık yirmi yıldır verilmekteydi fakat açılışını yaptığımız yeni Girişimsel Radyoloji Ünitemiz cihaz donanımı, poliklinik hizmetleri, ayaktan yatış birimi, kendine ait servisi ve yoğun bakım yatağıyla Türkiye'de ve hatta Avrupa'da ilkler arasında yer almaktadır. Başta Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Gönen olmak üzere tüm yöneticilerimize ülkemize bu alanda sayılı merkezlerden birini kazandırdıkları için teşekkür ederim" diye belirtti.

Ayrıca 1'inci Eskişehir Girişimsel Radyoloji Toplantısı programı, Girişimsel Radyoloji Polikliniği'nin açılışının ardından öğleden sonraki oturumlarla devam etti. Prof. Dr. Necla Özdemir Konferans Salonu'nda başlayan toplantının açılışında, Türk Radyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Tamer Kaya, Türkiye'de Girişimsel Radyolojinin gelişimine değindiği konuşmasında, Girişimsel Radyolojideki çalışmaların ve bu bilim dalının geldiği noktanın memnun edici olduğunu ifade etti. Türk Girişimsel Radyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Halil Öztürk de konuşmasında bu toplantıda yetkinliği tartışılmayacak uzmanların olduğunu, tecrübe aktarımı ve işbirlikleriyle çok faydalı çalışmaların çıkacağına inandığını sözlerine ekledi. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Kıvılcım Yavuz'un Girişimsel Nöroradyolojik İşlemler adlı sunumunun ardından bilimsel program Girişimsel Radyoloji uzmanlarının sunumlarıyla devam etti.

Öte yandan Türkiye'deki üniversite, devlet ve özel hastanelerdeki Girişimsel Radyoloji alanındaki uzmanların katıldığı toplantı 30 Temmuz'da sona erecek.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

20 Bin Diş Hekimi Atama Bekliyor
Sigara İ̇çmek Akciğer Kanseri Riskini 30 Kat Artırıyor
Ege Üniversitesi Hastanesi’nde Böcek Skandalı
Diş Hastaları Mağdur Oluyor!
Kamu Diş Hekimlerinin Şartları İ̇yileştirilmeli