Ev Hanımı Olarak Başladığı Kurstan Patron Olarak Çıktı

Çorum'da ücretsiz girişimcilik programına katılan Gülsemin Demirkan, ev hanımı olarak başladığı kurstan patron olarak çıktı.

Çorum'da ücretsiz girişimcilik programına katılan Gülsemin Demirkan, ev hanımı olarak başladığı kurstan patron olarak çıktı.

3 çocuk annesi 55 yaşındaki Gülsemin Demirkan, yıllarca bir iş yeri açma hayali kurdu. Çevresinin tavsiyesi üzerine katıldığı eğitim, Demirkan'ın hayatının akışını değiştirerek onu patronluğa taşıdı. KOSGEB tarafından düzenlenen "Girişimcilik Proje Destek Programı'na katılan Demirkan, daha kurs bitmeden kafeterya açmaya karar verdi. Sertifikasını alır almaz harekete geçen Demirkan, kafe ve ev yemekleri konseptindeki iş yerini açtı. Demirkan, kısa sürede beğenilen ve her kesimden insanın uğrak yeri olan kafeteryasını büyüterek pastaneye dönüştürmeyi planlıyor.

30 yıllık evli olan Demirkan, eşinin de emekli olmasıyla birlikte KOSGEB tarafından düzenlenen girişimcilik kurslarına katıldığını dile getirerek "Kurslar sonunda girişimcilik sertifikası aldım. Oğlumun mezuniyet töreni için Samsun'a gittik. Oğlum bizi bir yere götürdü. Orada da gelin ve görümce baktık kafe ve ev yemekleri bulunan bir yeri işletiyorlar. Bu işi yapmayı düşünüyordum. Orayı gördükten sonra karar verdim. Bu iş yerini kiralayarak evde yaptığım işleri artık burada yapmaya başladım" dedi.

"Kadınlar her zaman üreteci olsunlar"

Kadınların evde oturmak yerine üretime katılmalarını isteyen Demirkan, "Kadınlarımız evde oturmasınlar. Ürettikleri ürünleri pazarlasınlar. Evde aynı işleri yaptığımızda elimize hiçbir şey geçmiyor. Bir iş yapmayınca sanki kadınlar evde boş oturuyormuş gibi görülüyor. İş hayatının içerisinde olunca kadınların evde boş oturmadığını insanlar görüyor. Hanımlar bir işe karar verdikten sonra yapamayacakları hiçbir şey yok. Eşleri de destek versinler. Mesela benim en büyük destekçim eşim. Hiçbir işi başaramam diye bir şey yok. Kadınlar her zaman üreteci olsunlar. Bir işe atılsınlar devamı geliyor" ifadelerini kullandı.

Bundan sonraki hedefinin iş yerini pastaneye çevirmek olduğunu anlatan Demirkan, artık insanların hazır gıdalardan bıktığını, ev yiyecekleri organik gıdalara yöneldiğini ifade etti.

İş yerine her kesimden insanın geldiğini dile getiren Demirkan, "Belirli saatlerde belirli müşterilerimiz var. Öğlen yemek yemek için buraya öğrenciler geliyor. Hepsi evladım gibi. Öğle sonu emekli grubumuz var onlar geliyor. Bazen burada müzik ziyafeti veriyorlar. Akşam da insanlar aileleriyle gelip burada oturuyor. Çocuklar geliyor doğum günü kutluyor, kadınlar geliyor gün yapıyor. Burada artık müşterilerle aile gibi olduk" şeklinde konuştu.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Genel Haberleri

Kestane nasıl pişirilir? Kestane pişirmenin püf noktaları nedir?
Dünya Kız Çocukları Günü ne zaman 2021? En güzel Dünya Kız Çocukları Günü mesajları