Fatsa Kılavuzömer köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kılavuzömer köyü son dakika gelişmeleri, Kılavuzömer köyüne özgü yemekler, Fatsa Kılavuzömer köyünün tarihi, Kılavuzömer köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kılavuzömer köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Kılavuzömer , Ordu'nun Fatsa ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kılavuzömer Köyü Resimleri ve Kılavuzömer köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Fatsa Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Fatsa Ordu Arası Kaç Km? Fatsa Hava Durumu? Ordu Köyleri ve Fatsa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ordulu iseniz Ordu Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ordulu Ünlüler arasında Fatsa Kılavuzömer Köyünde doğan biri var mı? Fatsa Doğumlu Ünlüler Kimler?
Kılavuzömer , Ordu ilinin Fatsa ilçesine bağlı bir köydür.
Mahallenin şu anki yerleşim bölgesinin aksine tarihte Irmak kenarında olduğu gerek büyüklerden gerek ise Irmak kenarlarında bulunan eski yerleşim kalıntılarından anlaşılmaktadır. Defalarca karşılaşılan sivrisinek baskını ve sonrasında yaşanılan ölümcül hastalıklara, yöreden geçmekte olan ancak mesleği ve yerleşim yeri bilinmeyen Ömer adındaki bir vatandaşın önderliğinde yerleşim yeri Irmak kenarından daha dağlık ve yüksek yer olan şu anki arazilere taşınması tavsiye edilmiş ve sonrasında bu tavsiyeye yavaş yavaş uyulmuştur. Mahallenin o devirdeki ileri gelenleri ise, bir teşekkür mahiyetinde bu şahsın kılavuzluğuna istinaden mahallenin ismini Kılavuzömer vermişlerdir.
Mahallenin kültür olarak, Orta Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinin etkisinde kaldığını ve bu farklılığın köy halkının dönemler içerisinde farklı bölgelerden köye yerleşmelerine bağlayabiliriz. Farklı köylerdeki gibi düğünlerde ve bayramlarda oyunlar ve köy kültürlerinin izlerini bulamadığımız mahallesimüzde, yemek çeşitliliğide bu bölgelerin izlerini taşımaktadır. Keşkek, Tavuk ve Et Lobyası, Lahana çorbası, Mısır çorbası birkaç yemek örneğidir.
Ordu iline 62 km, Fatsa ilçesine 13 km uzaklıkta bulunan mahallesimüz, Karadeniz iklimin tüm özelliklerini barındırmaktadır. Güneyinde Çamaş, Kuzeyinde Çaldum mahallesi, Doğusunda Tayalı mahallesi ve Batısında Kabakdağı köylerine komşu olan mahallesimüz son yıllarda tüm dünyada izlerini gösteren küresel ısınmadan bolca payını almaktadır. Son yıllarda özellikle Samsun ili Terme ilçesinde gözüken fındık dallarını ve diğer bitkileri kemiren kurtların yer yer etkisini görmektedir. Ve bu tehdit köy halkını tedirgin etmektedir.
Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Özellikle son yıllarda fındık fiyatlarının yöre halkını tatmin etmemesi ve hayatını idame edecek katkıyı sağlayamaması ve tüm bunlara paralel olarak halkın batıya göç etmesinin bir nevi teşvik edilmesi ile her iki ekonomik etkenin bölge halkı üzerindeki etkisini iyice silinmiştir.Batıda yaşayan yöre milleti, sadece adet ve namus amaçlı her yıl belli dönemlerde köye gelerek tarladaki mahsulünü toplamakta ve yok pahasına tüccarlara satmaktadır. Karşılığında cebine koyduğu bu tutarla, ürünü toplamak için yaptığı masrafını karşılayamamaktadır.
Mahallede, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol taşlı olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.