Fatsa’da Mesleki Eğitim Masaya Yatırıldı

Ordu'nun Fatsa ilçesinde mesleki eğitimin tanıtılması ve öğrencilerin mesleklere yönlendirilmesi konulu toplantı düzenlendi.

Ordu'nun Fatsa ilçesinde mesleki eğitimin tanıtılması ve öğrencilerin mesleklere yönlendirilmesi konulu toplantı düzenlendi.

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygin Atinkaya, "Mesleki eğitimde yıllardır konuşulan "Meslek lisesi memleket meselesi" sloganıyla bakanlığımız yola çıktı. Bu konu belli bir aşamaya geldi. 2016-2017 eğitim öğretim yılından itibaren ise bakanlığımız tüm birimiyle bu konuda çalışma yapmamızı sahada istiyor. Sektörle, okulların buluşması gerçekten bizim için son derece önemlidir. Bu ülke bizim, bu çocuklar bizim çocuklarımızdır. Ülkemizin 18 milyon genç nüfusu var. Bunlardan yüzde 15'i ile 20'si arasında gencimiz üniversite eğitimi görmektedir. Geri kalan öğrenciler ise meslek liselerinde ki öğrencilerimizden mezun olan kişilerdir. Bu çocuklarımızın küresel ölçekte rekabet edebilmesi sosyal adalet içerisinde ekonomik anlamda kalkınması için önem arz ediyor. Fatsa ilçemiz iş bulma konusunda çok şanslı bir ilçedir. Fatsa Organize Sanayi Bölgesi ile Küçük Ölçekli Sanayi Sitesi ile bölgede adından söz ettiriyor. Bu konuda lokomotif bir konumdadır. Gençlerimizin de bu konuyu iyi değerlendirmesi gerekiyor" dedi.

"Doğru bir şekilde yetiştirilmiş, eğitimine almış her insan iş bulma konusunda sıkıntı yaşamıyor"

Toplantıda ikinci konuşmayı Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş gerçekleştirdi. Karataş, "Sektörlerde önemli olan elemanlardır. Kalifiyeli elemanları bulunmadığı takdirde o sektörde ilerleme olamaz. Şu an Organize Sanayi Bölgemizde faaliyetini gerçekleştiren firmalarda 3 bin 700'e yakın kişi çalışıyor. Bu rakamın sadece 700 kişisi Fatsa'da yaşayan kişilerdir. Firmalarımızda ciddi anlamda kalifiyeli eleman sıkıntısı ve gücü yaşanmaktadır. Doğru bir şekilde yetiştirilmiş, eğitimine almış her insan iş bulma konusunda sıkıntı yaşamıyor" diye konuştu.

"Çırak olarak bilenen eleman sıkıntısını en çok esnaflarımız yaşıyor"

Toplantı son konuşmayı ise Fatsa Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ayhan Baş yaptı. Başkan Baş, "Yıllardır iyi mücadeleler vererek ilçemizde sanayi anlamında çok iyi gelişmeler yaşandı. Organize Sanayi Bölgemiz ve küçük ölçekli sanayilerimiz burada en iyi şekilde faaliyetlerini gerçekleştiriliyorlar. Sanayi de yetiştirdiğimiz ustalar artık zamanı geldiğinde işyeri açıyor ve esnaf olarak vatandaşına devletine vergi vererek hizmet ediyor. Çırak olarak bilenen eleman sıkıntısını en çok esnaflarımız yaşıyor. Eğitimin zorunlu olarak 8 yıla çıkması neticesinde gençlerimiz artık iş beğenmiyor ve bizlerde ister istemez sıkıntılar içerisinde kalıyoruz. Bazı okullarımızda ilçemizdeki motor ve elektrik bölümü yok. Onunla ilgili yetkili birimlerle görüşerek bu bölümlerin açılmasını talep ettik. Bu bölümler açılışında staj olarak da olsa ustalarımızın yanına gelen öğrencilerimiz bu meslekleri daha iyi şekilde öğrenecekler. Fatsa ilçemiz gerçekten sanayi alanında gün geçtikçe gelişiyor ve bu gelişmeleri en iyi şekelde değerlendiren burada ki yaşayan bizler olmalıyız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler toplantıya katılan konuşmacılara sorular sordular ve merak ettikleri korular hakkında bilgiler aldılar.

Gerçekleşen toplantıda Fatsa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Beytullah Geçtan, Fatsa Giyim Odaları Başkanı Cemal Paşalıoğlu, Fatsa Gıda Odaları Başkan Yardımcısı Cemal Taş, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler hazır bulundu.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.