Fibromiyalji tedavisi

Fibromiyalji rahatsızlığının tedavi yöntemleri hakkında açıklamalarda bulunan Yrd.

Fibromiyalji rahatsızlığının tedavi yöntemleri hakkında açıklamalarda bulunan Yrd. Doç. Dr. Elif Berber Menekşe, "Nöralterapi, nöroproloterapi enjeksiyonları, kuru iğneleme, masaj, manuel terapi, egzersiz programı, fizik tedavi yöntemleri, pregabalin içerikli ilaçlar gibi çeşitli tedavi seçenekler ile tedavi edilebilir" dedi.

VM Medical Park Samsun Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniğinden Yrd. Doç. Dr. Elif Berber Menekşe, fibromiyalji hakkında bilgilendirdi. Yrd. Doç. Dr. Elif Berber Menekşe, "Fibromiyalji, yumuşak doku ve kas romatizması olarak bilinen genellikle bayanlarda görülen bir sağlık problemidir. Hastanın günlük yaşam kalitesi fibromiyalji de çok ciddi şekilde bozulmaktadır. Hastalar çanta çanta tetkiklerle dolaşmaktadır. Yapılan radyolojik tetkikler genellikle normaldir" dedi.

Fibromiyaljinin belirtileri ile ilgili konuşan Menekşe, "Fibromiyaljide uykusuzluk, sabahları yorgun kalkma, halsizlik, irritabl bağırsak problemleri , çene ve baş ağrısı, sık idrara çıkma, ellerde ayaklarda soğukluk gibi belirtiler görülebilir. Fibromiyalji hastalarının büyük çoğunluğu gerçek fibromiyalji olmayıp hipermobilitesi, eklem esnekliği olan, hipermobiliteye bağlı kronik ağrı çeken insanlar olabilir. Yine yaygın ağrılarda D vitamini eksikliği de ayırıcı tanıda göz önünde tutulmalıdır. Fibromiyalji de kabızlık olması ve sağlıklı bağırsak florası olmaması nedeniyle toksinler vücuttan atılamamaktadır. Fibromiyaljide yine enzim, vitamin, mineral eksiklikleri görülmektedir. Bu hastaların postür analizinde çok ağrılı tetik noktalara rastlanmaktadır. Fibromiyalji hastalarında çeşitli testler ile bağırsak florasının durumu tespit edilebilir. Bağırsaklarla ilgili problem düşünüldüğünde probiyotik takviyesi yapılmaktadır. Ayrıca ağır metal ve toksin yüklemeleri fibromiyaljide çok önemli bir problemdir. Detoks ve şelasyon tedavileri ile bunların vücuttan uzaklaştırılması mümkündür. Yine d vitamini eksikliği, minarel eksikliği varsa takviyesi önemlidir" diye konuştu.

Hastalarda ağrılı tetik noktalarına değinen Menekşe, "Nöralterapi, nöroproloterapi enjeksiyonları kuru iğneleme, masaj, manuel terapi, egzersiz programı veya fizik tedavi yöntemleri, pregabalin içerikli ilaçlar gibi çeşitli tedavi seçenekler ile tedavi edilebilir. Burada önemli olan kronik ağrı refleksinin tam olarak kırmaktır. Bazen tek başına tetik nokta enjeksiyonları ağrı refleksini kırmada yeterli olmayabilir. Tek bir tedavi yöntemi de ilaç tedavisi de yetmeyebilir. Hastanın muayene bulgularına göre ameliyat, dikiş izleri ve elektriksel aktiviteyi bozan bozucu alanların nöralterapi ve nöroproloterapi enjeksiyonları ile tedavi edilmesi kronik ağrı refleksinin kırılmasında çok önemlidir" şeklinde konuştu.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

20 Bin Diş Hekimi Atama Bekliyor
Sigara İ̇çmek Akciğer Kanseri Riskini 30 Kat Artırıyor
Ege Üniversitesi Hastanesi’nde Böcek Skandalı
Diş Hastaları Mağdur Oluyor!
Kamu Diş Hekimlerinin Şartları İ̇yileştirilmeli