Fizik Tedavi İle Yürümeye Başladı

Yaşadığı çeşitli rahatsızlıklar nedeniyle bir süredir yürüyemeyen ve tedavi için Amasya'dan Konya'ya gelen 65 yaşındaki Mehmet Usta, Medicana Konya...

Yaşadığı çeşitli rahatsızlıklar nedeniyle bir süredir yürüyemeyen ve tedavi için Amasya'dan Konya'ya gelen 65 yaşındaki Mehmet Usta, Medicana Konya Hastanesi'nde uygulanan fizik tedavi ile tekrar yürümeye başladı.

Amasya'da yaşayan emekli Mehmet Usta, yaşadığı bel fıtığı, bel kayması, boyun fıtığı ve kireçlenme gibi şikayetler nedeniyle yürüyememeye başladı. Çeşitli hastanelerde tedavi gören Mehmet Usta, geçirdiği bir operasyon sonrasında ameliyat yapılan bölgeleri enfeksiyon kaptı. Bunun üzerine Medicana Konya Hastanesi'ne başvuran Mehmet Usta, yapılan tetkikler sonucunda tekrar ameliyata alınması gerektiği söylendi. Sinir ve Omurga Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Elif Akpınar tarafından gerçekleştirilen ameliyatın ardından Mehmet Usta'nın enfeksiyonlu bölgesi temizlendi. Mehmet Usta, ameliyatın ardından uygulanan fizik tedaviyle tekrar yürümeye başladı.

Bir hafta önce yürümeye başlayan ve yürümenin güzel bir duygu olduğunu ifade eden Mehmet Usta, "Bu kalabalığı burada görmek daha güzel bir duygu. Bizi ziyarete gelen bütün arkadaşlarımıza herkese çok teşekkür ederim. Burada bulduğum rahatlığı hiçbir yerde bulamadım. Hemşireler ile doktorlardan Allah razı olsun. Bizi hiç boş bırakmadılar. Kendi evimdeki gibiyim. O kadar mutluyum. Şu yürümek var ya, bana büyük mutluluk verdi. Dokuz torun zaten bekliyor "dede ne zaman geleceksin" diye. Ben de, doktorlar ne zaman bırakırsa o zaman geleceğim diyorum. Allah'a şükürler olsun Allah bu günlerimizi aratmasın" dedi.

"Fizik tedavi ve rehabilitasyon programı uygulandı"

Ameliyatı gerçekleştiren Sinir ve Omurga Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Elif Akpınar, Mehmet Usta'nın kendilerine şuuru kapalı bir şekilde geldiğini anlatarak, "Buraya geldiğinde makineye bağlıydı. Herhangi bir hareket yoktu. Zaten önceki amacımız hastanın hayati tehlikesini atlatmaktı. Hastayı değerlendirdik. Bel bölgesinde akıntısı ve apsesi vardı. Apsesini temizledik. Bu apseye neden olan materyalleri çıkardık. Sonrasında yarası temiz bir şekilde fizik tedaviye devrettik" ifadelerini kullandı.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzm. Dr. Gamze Yılmaz Yanartaş ise, "Hastamız geldiğinde bacaklarında kas gücü neredeyse 1/5 düzeyindeydi. Yürüyememekteydi ve oturamamaktaydı. Fizik tedavi ve rehabilitasyon programı uygulandı. Bir buçuk iki aya yakın bir çalışma temposu uygulandıktan sonra kas güçleri artmaya başladı. Sırayla ayakta durma oturma denge eğitimi güçlendirmeye çalışıldı. En son bu aşamaya gelindi" şeklinde konuştu.

Fizyoterapist Ferhat Yasavul da "Bizler Mehmet amcayı bir buçuk ay önce gördüğümüzde kas grubu dediğimiz gibi iki bacakta da 1/5'ti. Yani çok güçsüz ne oturma ne de dengemiz vardı. Oturup, kalkamıyordu, ayaklarını oynatamıyordu. Bu durumda Mehmet amcamızı yoğun bir egzersiz programına aldık ve şimdi Allah'a çok şükür iki ayakta da kas gücü kuvveti gayet iyi ve dengesi, yürümesi gayet iyi. İleri ki günlerde de inşallah daha da iyileştirerek tamamıyla koltuk değneksiz bir yürüyüş sağlayacağız. Fizik tedavinin önemi ve fizyoterapistin önemini bu hastamızda gördük. Halkımızdan ricamız tabi ki bu işin ehli olan kişileri fizyoterapistlere danışmalarını rica ediyorum. Fizyoterapist bu hastada olduğu gibi hastaya hareket katan hayatına hareket katan meslek kişisidir" diye konuştu.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Mide Ekşimesi Neye Yol Açar?
Kaygı Bozukluğu Nasıl Yönetilir?
Depresyon İle Baş Etme Yöntemleri
Çocuklara Empati Kazandırmanın Önemi
Diş Hekimleri İ̇ş Bırakıyor