Harran Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren GAP Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Merkezine (GAP Yenev) Uluslararası Leed-Gold Sertifikası verildi
Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü Yerleşkesinde bulunan GAP Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği (GAP YENEV) Merkez Binası'nın -Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Lider- bir bina olduğu altın sertifika- ile tescillendi. Uluslararası kamuoyunda Leed-Gold Sertifikası olarak bilinen ve sadece düşük enerji tüketimli, çevre dostu niteliği yüksek binaların alabildiği bu sertifika, tüm dünyada tanınan en prestijli yeşil bina sertifikalarından biri arasında yer alıyor. Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen GAP Yenev Projesinin en önemli unsurlarından biri olan merkez binasının bu altın sertifika başarısı, merkezin uluslararası kamuoyunda görünürlük ve işbirliği düzeyinin de artmasına katkı sağlayacak bir önem taşıyor.
GAP Yenev Proje Yürütücüsü ve Merkez Kurucusu Prof. Dr. Bülent Yeşilata ile Merkez Müdürü Doç. Dr. Azmi Aktacir, Merkez Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Nurettin Beşli tarafından projenin başladığı 2011 yılında ortaya konulan bu hedefe ulaşmak uzun bir yol gerekmesine karşın katma değeri büyük binanın bu niteliğe sahip olması Harran Üniversitesi'nin düşük enerji tüketimli ve çevre dostu üniversite kampüsü oluşturma hedefine de büyük katkı sağlaması bekleniyor.
İHA