Gaü Yeni Kaptan Adaylarını Bünyesine Davet Ediyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu, uluslararası ve son teknoloji uygulama alanları ve simülatörleri ile geleceğin kaptan...

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu, uluslararası ve son teknoloji uygulama alanları ve simülatörleri ile geleceğin kaptan adaylarını bünyesine davet ediyor.

GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Yüksek Okulu Müdürü Dr. Bayram Ali Tavlayan, GAÜ'nün uluslararası standartlardaki denizcilik eğitimi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Dr. Bayram Ali Tavlayan yaptığı açıklamada, GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Yüksek Okulu'nun, dünya tarihinde önemli bir yer tutan deniz ve deniz ticaretinin, dünyadaki yükselişi ile birlikte; denizcilik eğitimi konularında dünyanın saygın ve ileri gelen otoritelerinden olmak vizyonu ile yola çıkılarak 2007 yılında kurulduğunu belirterek, Güverte programının ise 2010 yılından itibaren eğitim vermeye başladığını söyledi. Tavlayan, GAÜ Denizcilik mezunlarının, dünya denizlerinde seyretmekte olduğunu ifade ederek, amaçlarının; yüzyıllardan bu yana Akdeniz'in ortasında stratejik bir öneme sahip Kıbrıs'ta, bir ada ülkesinden dünya denizlerine tam donanımlı, konusunda uzman ve yetkin denizciler yetiştirmek olduğunu vurguladı.

"Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi bölümü öğrenci alımına başlayacak"

Tavlayan açıklamasının devamında ise şunlara değindi:

"Uzak yol Zabiti" (Oceangoing Officer) yetiştiren Güverte programı ile küreselleşen dünyada ve ülkemizde önemi giderek artan, "Ulaştırma ve Lojistik Bölümü" bulunmaktadır. Bu yıl eğitime başlayacak olan "Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Bölümü" ile de; deniz ve deniz işletmeciliği konusunda uzmanlaşmış, modern çağın gelişmelerini takip edebilen, girişimci ve rekabet edebilen "Deniz İşletmecisi" unvanı ile yönetici/lider yetiştirilmesi hedeflenmiştir. Öğrencilere, okul bünyesinde bulunan bölümlerde çift dal ve yan dal yapabilme imkanı sunulmaktadır.

Ulusal ve uluslararası denizcilik otoritelerinin tüm kural ve akreditasyonlarının gereklerini yerini getirerek, mezunlara dünyada seyreden tüm gemilerde, limanlarda ve kara tesislerinde donanımlı bir şekilde çalışmalarına olanak sağlayacak, rekabet gücü yüksek, çağdaş ve güncel eğitimleri verme misyonunun bilinci ile bir akademik kadro oluşturulmuştur. Bünyemizde, akademik unvanlı, alanlarında tecrübeli öğretim üyelerinin yanı sıra, dünya denizlerinde ülke bayrağımızı dalgalandırmış, mesleki tecrübeleri en üst seviyede olan ve bakanlıkça onaylanmış denizci eğitimci sertifikaları bulunan "Uzak yol Kaptanlar (Oceangoing Master)" görev yapmaktadır. Okulun Akdeniz'deki coğrafi konumu, eğitim dilimizin İngilizce olması, eğitim verilen bölümlerin dünyadaki önemi ve çekiciliği; okula başta Ortadoğu olmak üzere, Körfez ülke ve Afrika Kıtası'ndan da öğrenciler kazandırmaktadır. Yine eğitim dilinin İngilizce olması, okulumuzun uluslararası kampüslerinde eğitim imkanı ve GAÜ İngiltere Kampüsü'nde dil eğitimine devam edilebilmesi, öğrencilere yurt dışı stajlarında kolaylık sağlamaktadır. Güverte bölümü öğrencilerimiz; uluslararası mürettebata sahip veya yabancı bayraklı gemilerde uzun deniz stajlarını yapabilmektedir. Öğrencilerimize gerek yurt dışı, gerekse yurt içi staj yerleri bulunması konusunda destek olunmakta ve eğitimin sürekliği sağlanmaktadır."

"Çağımızın ihtiyaçlarına cevap verebilecek denizciler yetiştiriyoruz"

"Girne Amerikan Üniversitesi Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu Güverte Bölümü; ticaret filolarının ihtiyacı olan "Deniz Ulaştırma ve İşletme Lisans" diploması sahibi, güverte zabitlerini yetiştiren bir kurumdur. Üniversite tarafından düzenlenen belge ve sertifikalar tamamen; Eğitim, Belgelendirme ve Vardiya Standartları (STCW: Standards of Training Certification and Watchkeeping (Gemi Adamlarının Eğitim, Belgelendirme ve Vardiya Tutma Standartları)) ile uyumludur. Okulumuzda bulunan simülatörler (IMO standardı gereği olan ARPA - RADAR ve GMDSS Simülatörleri ile Köprüüstü Simülatörü, ECDIS, Sıvı Yük Elleçleme-LCHS), Denizde Güvenlik Uygulamalı Denizcilik Eğitim Alanı, laboratuvarlar, atölyeler, eğitim havuzu ve idari ofislerinden oluşan tesislerimizde, çağımızın ihtiyaçlarına cevap verebilecek denizciler yetiştirilmektedir.

Üniversitemizin simülatörleri, sınırlı uygulamalar ile çok maksatlı, çok fonksiyonlu uygulamaların etkileşimli, gerçek zamanlı ve üç boyutlu ortamlarda, görsel, işitsel, dokunarak, mekaniksel özellikler ve çevresel etkilerinin mükemmel bir bileşkesini sergilemektedir. Simülatör uygulamalarında; gemiler arasındaki, gemiler ile limanlar arasındaki ilişkiler, manevra, haberleşme, harita ve radar eğitimi, değişik meteorolojik koşullarda, gündüz ve gece, acil manevralar, ihtisasa yönelik özel manevralar, destekleyici gemi ve obje kullanılarak gerçekleştirilmektedir. Köprü üstü simülatörlerinde; güçlü görsel etkileşimin yanı sıra gerçek gemi kullanma kumanda, mevki koyma konsol ve aygıtları yer almaktadır.

Güverte programının amacı; mezunlarını ticaret gemilerinde güverte zabitliği görevlerine hazırlamaktır. Akademik eğitim, sekiz yarıyıldan oluşmaktadır. Öğrenciler, öncelikle; matematik, fizik, kimya, temel mühendislik derslerini takiben, seyir ve gemicilik, yük işlemleri ve gemi yönetimi alanlarında uzmanlaşırlar. Program başarı ile tamamlandığında, öğrencilere güverte lisans diploması verilir ve Gemi Adamları Sınavına (GASM) girmeye hak kazanırlar. GASM sınavında başarılı olan öğrencilerimiz "Uzak yol Vardiya Zabiti" olarak, denizcilik firmalarında çalışabilirler. Müfredatımız STCW 2010'a tam uyumludur.

YÖK ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından izlenmekte ve denetlenmektedir. Mezun olan öğrencilerimiz, uygun gemilerde vardiya zabiti olarak hazırlık dönemini takiben, dünyanın her yerinde seyreden gemilerde, uzak yol kaptanları olarak hizmet edeceklerdir. Mezunlar ayrıca; denizcilik, brokerlik, denizcilik sigortacılığı, insan kaynakları, liman yönetimi ve benzeri alanlardaki pozisyonlarda da çalışabileceklerdir.

Okulumuz genç olmakla birlikte; Türkiye'de ilk 9 üniversite arasında yer almakta ve modern eğitimin öncüsü olmayı hedeflemektedir. Simülatörlerimiz, denizde güvenlik ve uygulamalı denizcilik eğitim alanı, laboratuvarlar, atölyeler, eğitim havuzu çağımızın ihtiyaçlarına cevap verebilecek niteliktedir. Okulumuz bünyesinde bulunan programlarının birbirleriyle uyumlu ve tamamlayıcı müfredatlarının getirdiği çift dal ve yan dal imkânı ve eğitim dilinin İngilizce olması neden sorusuna verilecek cevapların başında gelmektedir. Ayrıca okulumuzun gelecek yıllarda tedarik etmeyi planladığı okul gemisi ile de eğitimin bir bölümünün karadan, denize taşınması planlanmaktadır. Gezerek, öğrenmek ilave bir heyecan kaynağı olacaktır.

Bunlara ilaveten ve en önemlisi; okulumuzun konumunun Akdeniz'de, tarih boyunca deniz ulaştırma yollarının merkezinde yer almış olan Kıbrıs Adası'nda olması ve Girne'nin sağlayacağı muhteşem atmosfer, sorunuza güzel bir cevap oluşturabilir. Unutmayalım; denizcilik ve yüzyıllar boyunca kuşaktan kuşağa geçmiş denizcilik tutkusu, Ada'nın yaşam tarzıdır."

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

Bakan Tekin’e Rapor, “bir Gün Okula Aç Git, Günü Simit Ve Ayranla Geçir”
Meb, Öğretmene Karşı Şiddet Davalarına Müdahil Olacak
Açıköğretim Fakültesi Final Sınavları İ̇çin Geri Sayım Başladı! 
Türkiye’de 20 Milyon Öğrenci İçin Yaz Tatili Başlıyor
KPSS Ön Lisans Başvuruları Başladı