Gaünde Ab Projeleri İçin Eğitim Atağı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) akademik kadrosunun AB Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığının Erasmus Plus Hibe Programından daha çok yararlanabilmesi...

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) akademik kadrosunun AB Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığının Erasmus Plus Hibe Programından daha çok yararlanabilmesi için eğitim çalışması başlatıldı.

Öğretim üyeleri ve araştırma görevlilerinin katıldığı eğitim seminerinde konuşan GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bedir, hem TÜBİTAK destekli Bilimsel Araştırma Projeleri, hem de Avrupa Birliği Programları üzerinden Erasmus kapsamında yürütülen projelerden daha çok proje alınabilmesi için bu tür eğitim çalışmalarına ağırlık verileceğini belirtti,

2014-2020 döneminde eğitim, öğretim, gençlik ve spor alanındaki hibe kaynaklı projelerin Erasmus Plus adı altındaki faaliyetlerde kullandırılacak olup bu etkinlikleri desteklemek üzere Avrupa Birliğinden 14.7 milyar Euro bütçe ayrıldığını söyleyen Rektör Yardımcısı Bedir, "Bu bütçenin Avrupa Birliği tarafından birlik içinden ve dışından paydaşlardan alınan parasal desteklerle oluşturulduğunu ve ülkemizin de bu bütçeye her yıl katkı sağladığını ama, geri dönüşe bakıldığında destek miktarının tümüyle ülkemize geri dönüşünün gerçekleştirilemediği görülmektedir. Çünkü, projelerden yararlandırılırken programa ülkelerin ne kadar katkı yapıldığına değil, sunulan projeler değerlendirilerek karar veriliyor. Biz istiyoruz ki yapmış olduğumuz katkının daha fazlasını alalım. Biz bu hibe programlardan daha çok pay almak istiyoruz. Bu programlardan alınan paylardan dolayı ülkemize bir katma değer katmak istiyoruz. Çünkü, ülkemizin ve üniversitemizin yurt dışındaki tanınırlığı, eğitimde yaptığımız bir takım ilerlemelerle daha da ön planda karşımıza çıkıyor. Erasmus Plus programlarının ülkemize ve üniversitemize eğitim ve öğretimin her alanında katkılar sağlayacağına inanmaktayım. Sizin gibi bu programlara değer veren ve önemseyen öğretim elemanı arkadaşlarımın da destekleriyle bu tür hibe programlarından alacağımız katkıların daha üst düzeylere çıkarılabileceğine inandığım için bu programların sürdürülmesinde ve başvuru süreçlerinde sizlere nasıl ve ne kadar pozitif katkıyı sağlayabilirizin de arayışı içerisindeyim. Geçtiğimiz günlerde AB merkezli US News ve Thomson Reuters işbirliği ile yapılan, 65 ülkeden bin üniversitenin yer aldığı değerlendirme sonuçları açıklandı. Hepinizin bildiği gibi, dünyanın en iyi bin üniversitesi arasında üniversitemiz 831. sırada yer aldı. Bu ülkemiz ve üniversitemiz adına gurur verici bir tablodur. Kuşkusuz sizlerin yapacağı bu projelerle sıralamamız daha yukarılara tırmanacaktır. Öncelikli hedefimiz ilk 500 arasına girmek. Bunu da ancak sizlerin yapacağı bu tür çalışmaların da desteğiyle gerçekleştireceğiz" dedi.

500 bin EURO'ya kadar hibe desteği

Toplantıda AB Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığının Erasmus Plus Hibe Programı konusunda katılımcıları bilgilendiren Proje Uzmanı Şehnaz Sakıcı ise, 2-3 yıl uygulamalı projelerin 300 - 500 bin Euro'ya kadar hibe olarak desteklendiğini vurgulayarak, "Bu eğitim çalışmalarımızla hazırlanacak yeni projelerle hem üniversitemize katkı sağlanması, hem de hocalarımızın akademik anlamda ortaya yeni bir şeyler çıkarmasını amaçlıyoruz. Çünkü, bu sayede hocalarımız hem yurt dışı deneyimlerini artıracak, hem de yabancı ortaklarla çalışma şansı bulacaklar. Hocalarımız bu projelerle yeni ders müfredatları ortaya koyabilecek, uluslar arası platformda tanınma gibi bir şans da yakalayacaklar" diye konuştu.

Sakıcı, eğitim çalışmasının büyük ilgi gördüğünü ve önümüzdeki süreçte Gaziantep Üniversitesinin AB Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığının Erasmus Plus Hibe Programından daha çok yararlanacağına inandığını belirtti.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.