Gazi Üniversitesi, Uluslararası Ar-ge İşbirlikleri Zirvesi’nde

Gazi Üniversitesi, Kalkınma Bakanlığı ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde ve TÜBİTAK'ın katkılarıyla 3-5 Mayıs 2017 tarihlerinde İstanbul'da...

Gazi Üniversitesi, Kalkınma Bakanlığı ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde ve TÜBİTAK'ın katkılarıyla 3-5 Mayıs 2017 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenen "Uluslararası Ar-Ge İşbirlikleri Zirvesi ve Fuarı'na katıldı.

Fuarın ilk gününde Gazi Üniversitesi standını YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik, Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi, Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yılmaz Tuna ziyaret ederken çok sayıda rektör, akademisyen, sanayici ve araştırmacı da Gazi Üniversitesinin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Türkiye'de faaliyet gösteren araştırma altyapılarının ön plana alındığı ve üniversite-kamu-özel sektör arasındaki işbirliklerinin geliştirilmesi amacıyla "Geleceğin Üretim Sistemlerinde Ar-Ge İşbirlikleri" ana temasıyla düzenlenen fuarda Gazi Üniversitesinin standında Fotonik Uygulama ve Araştırma Merkezi, Yaşam Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi, Eklemeli İmalat Uygulama ve Araştırma Merkezi ve ayrıca diğer fakültelerde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veriliyor.

Organizasyon kapsamında düzenlenen panelde Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan ise "Teknolojideki Eğilimler Işığında Türkiye'nin Öncelikli Alanları" başlıklı oturumda sunum yaparak gelişmekte olan ülkeler için meslek tercihlerinde ülke ihtiyaçlarının etkin unsur olduğuna değindi. Uslan konuşmasında bilgisayar ve yazılım ile ilgili mesleklerin uzunca bir süre daha geleceğin meslek alanları içerisinde yer alacağını aktarırken, "Bugün pek öne çıkmamış olsa da, insanlığın değişen ve gelişen ihtiyaçları nedeniyle gelecekteki meslekler arasında yeni malzemelerin geliştirilmesi, yeni üretim yöntemlerinin geliştirilmesi ve makine-insan etkileşimi konularının yoğun bir şekilde gündemimize gireceğini düşünüyorum" dedi.

"Biyo-malzeme mühendisliği, meta-malzeme (malzeme ötesi) mühendisliği, düşünsel üretim teknolojileri gibi farklı kavramların zaman içinde gündemimize girerek birer meslek halini alacağını düşünüyorum" diyen Uslan, bu kavramların bir kısmının ise şimdiden gündeme girdiğini aktardı. Uslan konuşmasında, "Eklemeli imalat olarak Türkçeleştirilen 3 boyutlu metal yazıcılar ve daha önceki üretim yöntemleri ile üretilemeyen ve ancak bu yazıcılar kullanılarak üretilebilen karmaşık geometriye sahip ekipmanların ve bu üretim yöntemleri ile bağlantılı olarak Endüstri 4.0 kavramının önümüzdeki 10 yıllar içerisinde yeni meslekler ve mesleki trendleri şekillendireceğini düşünüyorum" diye konuştu.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

Türkiye’de 20 Milyon Öğrenci İçin Yaz Tatili Başlıyor
KPSS Ön Lisans Başvuruları Başladı
Yüz Yüze Eğitim Ertelendi !
Eskişehir Şehit Mehmet Şengül Fen Lisesi’nden Türkiye Birinciliği
Öğrenciye Özel Online Eğitim