Gazili Öğrencilerin Mezuniyet Sevinci

Gazi Üniversitesi TUSAŞ Kahramankazan Meslek Yüksek Okulundan mezun olan öğrenciler diplomalarını törenle aldı.

Gazi Üniversitesi TUSAŞ Kahramankazan Meslek Yüksek Okulundan mezun olan öğrenciler diplomalarını törenle aldı.

Gazi Üniversitesi 90. Yıl Kutlaması ve TUSAŞ Kahramankazan Meslek Yüksek Okulu 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, Kahramankazan'da yapıldı. Mezun olan öğrencilerin salona giriş seremonisiyle başlayan diploma töreni, Müzik Eğitim Bölümü Araştırma görevlilerinden oluşan müzik grubunun dinletisi, konuşmalar, diplomaların verilmesi, öğrencilerin proje çalışmalarının gezilmesi, topluca mezuniyet andının okunması ve keplerin havaya atılmasıyla sona erdi.

Dönem birincisi Fatih Ertop'a diplomasını Gazi Üniversitesi Rektörü İbrahim Uslan'ın elinden aldı. Fatih Ertop yaş kütüğüne isminin yazılı bulunduğu plakayı çaktı ardından Türk Bayrağı ve okulun flamasını 1. sınıf öğrencisine törenle teslim etti.

Rektör Uslan, davetliler ve öğrenciler okulun bahçesine temsili olarak mezuniyet anısına ağaç dikti. Öğrenciler kendi imalatları olan 3 tekerlekli araçlarla okulun bahçesinde kısa bir gösteri de yaptı.

İbrahim Uslan'ın, İstiklal Marşının 10 kıtasını okuyarak başladığı konuşması uzun süre alkışlandı. Rektör Uslan konuşmasında Gazi Üniversitesi ile ilgili bilgiler vererek, "Üniversitemiz bugün 45 bin lisans, 8 bin ön lisans ve 25 bin lisansüstü öğrenci olmak üzere 78 bin öğrencisi olan ve kökü 1926'ya uzanan, 2016-2017 eğitim öğretim yılı itibariyle de 90. yılını kutlayan ülkemizin en köklü, en prestijli marka üniversitelerinden biridir. Gençlerimiz bu markanın değerini gittikleri yerde sadece çalışarak çalışarak çalışarak, sadece üreterek üreterek üreterek koruyabilirler sürdürebilirler" dedi.

Okulun toplantı salonunda yapılan diploma törenine Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan'ın yanı sıra, Kahramankazan Kaymakamı Engin Aksakal, TUSAŞ yetkilileri, davetliler ve öğrencilerin aileleri katıldı.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.