Türk Telekom ve Uludağ Üniversitesi arasında Türkiye'nin en büyük sanayi-üniversite iş birliklerinden biri gerçekleştirildi.
Türk Telekom Akademi çatısı altında yürütüle proje ile meslek yüksek okulu öğrencilerinin telekomünikasyon sektörüyle ilgili teknik bilgi ve becerilerinin artırılması ve sektöre vasıflı iş gücünün kazandırılması hedefleniyor. Uludağ Üniversitesi'nde Telekomünikasyon Teknolojileri Uygulamalı Laboratuarı kuruldu. İki kurum arasında 1 Kasım 2016, salı günü gerçekleştirilen işbirliği anlaşmasına UÜ Rektörü Yusuf Ulcay, Türk Telekom Akademi ve Yetenek Yönetimi Direktörü Saynur Önen, Batı-II Bölge Müdürü Metin Ay ve Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan imza attı. Üniversite bünyesinde kurulan laboratuarın da açılışının yapıldığı törende, Türk Telekom Akademi Teknik Fonksiyonlar Gelişim Grup Müdürü Doğan Özmen proje hakkında bilgi veri.
"Telekomünikasyon Teknolojileri" dersiyle, üniversitenin Elektronik Haberleşme, Elektrik - Elektronik, Elektrik Teknolojileri öğrencilerinin bu alanda teknik uzmanlık kazanmaları hedefleniyor. İşbirliği kapsamındaki dersler sonunda başarılı olan öğrencilere "Telekomünikasyon Kurulum Elemanı Belgesi" verilecek. Program, ayrıca telekomünikasyon alanında üniversite-sanayi işbirliği kapsamında en kapsamlı ve en geniş kitleye hitap eden sertifika programlarından biri.
Akademi ve Yetenek Yönetimi Direktörü Saynur Önen, sertifika programlarıyla birlikte program mezunlarının sektörde çok büyük fark oluşturacağını söyledi.
Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay ise yaptığı konuşmada, ara eleman yetiştiren meslek yüksek okullarında uygulamalı eğitime büyük önem verdiklerini, eğitim programlarında iki yıl önce yenileme başlattıklarını söyledi. Birçok kurum ve kuruluşla işbirliği yaptıklarını, bugün de Türk Telekom'la böyle bir işbirliğine gittiklerini belirten Yusuf Ulcay, "Bu işbirliği ile öğrencilerimize en yeni teknolojilerin öğretilmesini ve telekomünikasyon alanında ihtiyaç duyulan telekomünikasyon kurulum elemanı yetiştirilmesini arzu ediyoruz. Telekomünikasyon laboratuarında Türk Telekom yöneticileri ve uzmanlarının meslek içi eğitimlerinin verilmesi, öğrencilerimizin gerçek iş dünyasıyla tanışması açısından mühim. Öğrencilerimiz uygulamalı eğitimle iş dünyasıyla tanışmış olacaklar. Sektörün aramış olduğu yeterlilikler doğrultusunda yetişecekler" dedi.
İHA