Gelibolu Burhanlı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Burhanlı köyü son dakika gelişmeleri, Burhanlı köyüne özgü yemekler, Gelibolu Burhanlı köyünün tarihi, Burhanlı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Burhanlı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Burhanlı, Gelibolu Çanakkale ilinin Gelibolu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Burhanlı Köyü Resimleri ve Burhanlı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Gelibolu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Gelibolu Çanakkale Arası Kaç Km? Gelibolu Hava Durumu? Gelibolu Çanakkale Köyleri ve Gelibolu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Gelibolu Çanakkaleli iseniz Gelibolu Çanakkale Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Gelibolu Çanakkaleli Ünlüler arasında Gelibolu Burhanlı Köyünde doğan biri var mı? Gelibolu Doğumlu Ünlüler Kimler?
Burhanlı, Çanakkale ilinin Gelibolu ilçesine bağlı bir mahalledir.
Burhanlı, Dulkadır (Maraş) yöresindeki en büyük boy olan İmanlı Avşarının bir koludur. Burhanlılar, İmanlı Avşarının diğer kolları gibi Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yerleşmiş, önemli kolları da Anadolu’nun muhtelif yerlerine dağılmıştır. Bu cemaatin bir kısmı Boz-Ulus Türkmenlerine dahil olmuştur. Burhanlıların bazı kolları Bozulus ile birlikte Doğu Anadolu'da yerleşmiştir. Batıya doğru göç eden kısımları ise özellikle İçel’de yerleşmiştir. Nitekim Tarsus yöresinde Varsaklar arasında Erdene Beğ Dodurgası taifesine tabi Burhanlı cemaati bulunmaktadır. Adana Ceyhan’da Burhanlı ve İçel merkezde Burhanlı köyünü kuran Burhanlı cemaatinin bir kısmı yine İçel’de bulunan Akdamlı Avşarlarıyla birlikte Karaman’a göç ederek merkezde bulunan Burhan köyünü kurmuştur. Daha batıya giden bölükler ise Saruhan’da eşkıyalık hareketlerinde bulunmuş ve çevre illerde iskana tabi tutulmuştur. Karası (Balıkesir-Çanakkale) bölgesindeki Burhanlılar, 1864’ten itibaren kesin olarak yerleşti.
19. yüzyılın ikinci yarısında Batı Anadolu’da bulunan ve bölgedeki Türk boyları ile ilgili bir çalışma yapan Rum asıllı Dr. Çakıroğlu’nun listesinde Burhanlıların Bursa vilayetinde yaşadıkları belirtilmiştir. Bu cemaat Osmanlı belgelerine göre Adala – Saruhan, Adana, Aksaray, Alanya, Alaşehir, A-namur, Ayasuluğ, Aydın, Biga, Denizli, Ermenek, Eşme, Gülnar, Günyüzü, Güzelhisar – Aydın, Hamit, Hasandağı yaylağı, İçel, İshaklı – Akşehir, İzmir, Karaman, Karıtaş ve Sinanlı – İç-El, Kaş, Kızılhisar – Sığla, Konya, Kula, Kütahya, Maraş, Mut, Nevşehir, Saruhan, Seferihisar, Selinti, Silifke, Siverek, Tarsus, Teke ve Uşak’ta yerleşmiştir. Köy, adını bu Avşar boyundan almış olmalıdır.Çanakkale iline 28 km, Gelibolu ilçesine 15 km uzaklıktadır.Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.