Gelibolu Çokal köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çokal köyü son dakika gelişmeleri, Çokal köyüne özgü yemekler, Gelibolu Çokal köyünün tarihi, Çokal köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çokal köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Çokal, Gelibolu Çanakkale ilinin Gelibolu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çokal Köyü Resimleri ve Çokal köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Gelibolu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Gelibolu Çanakkale Arası Kaç Km? Gelibolu Hava Durumu? Gelibolu Çanakkale Köyleri ve Gelibolu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Gelibolu Çanakkaleli iseniz Gelibolu Çanakkale Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Gelibolu Çanakkaleli Ünlüler arasında Gelibolu Çokal Köyünde doğan biri var mı? Gelibolu Doğumlu Ünlüler Kimler?
Çokal, Çanakkale ilinin Gelibolu ilçesine bağlı bir mahalledir.
Çokal köyünün adı ile ilgili de halk arasında farklı üç anlatma mevcuttur. Bir rivayete göre köyün adı “Çokali”den geliyor. Köyde çok fazla sayıda Ali adlı kişi varmış. O yüzden “Çokali” denmiş ve daha sonra Çokal şekline dönüşmüş. Başka bir rivayete göre, köyün tarlalarından çok büyük küpler çıkmış. Bu küplerde buğday gibi kışlık erzak saklanıyormuş. Bu küpler çok fazla erzak aldığı için “Çokal” denmiş ve adı oradan kalmış. Diğer bir rivayet, köyün adının, köyde yaşayan “Çokali” isimli güreşçiden kaldığı şeklindedir.
Çokal Köyü; halk arasında 93 harbi (rumi 1293) diye bilinen 1887-1888 Osmanlı-Rus harbi sonrası balkanlardan göçler olmuştur.Bulgaristan'ın ırazgat (razgrat)bölgesinden 30 hane olarak göç etmiş olanlar tarafından 1893'te kurulmuştur.Bu yüzden köy halkı çevrede 93 macırı diye bilinir.Daha sonra Bulgaristan şumnu'dan birkaç hane daha gelmiştir, bu aileler daha sonra geldiği için muhacir lakabını almıştır.(Muhacir Ahmet "YILDIZ"- Muhacir Salihler "ARSLAN").Kurtuluş savaşından sonra Yunanistan Selanik Poraydan bir aile gelmiştir (Kartal Hüseyin "MERT").
Köy'ün daha eski tarihlere dayandığı iddia edilse de herhangi bir belge bulunmamaktadır.Köyün; İlikçeşme, Kokarpınar ve küp tarla mevkilerinde eski bina temellerine , yer altı küplerine rastlanmaktadır.Şu an köy kuyusu diye bilinen kuyu'nun da köy kurulmadan önce var olduğu iddia edilir.Çanakkale iline 108 km, Gelibolu ilçesine 60 km uzaklıktadır.Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.