"Genç Girişimcilerin Sayısı Artmalı"

VSY Biotechnology CEO'su Dr. Ercan Varlıbaş, inovasyon temalı Uluslararası Ticaret Günleri'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'de genç girişimcileri daha...

VSY Biotechnology CEO'su Dr. Ercan Varlıbaş, inovasyon temalı Uluslararası Ticaret Günleri'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'de genç girişimcileri daha çok görmek istediklerini söyledi.

Sakarya Üniversitesi'nin inovasyon temalı Uluslararası Ticaret Günleri'nde davetli konuşmacı olarak yer alan VSY Biotechnology CEO'su Dr. Ercan Varlıbaş başarılı olmanın yollarını anlattı. Dr. Varlıbaş; Türkiye ekonomisinin dinamo taşını girişimcilerin oluşturacağını vurgulayarak Türkiye'de genç girişimcilerin sayısının artması gerektiği üzerinde de durdu. VSY Biotechnology CEO'su Dr. Ercan Varlıbaş öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, "Hayata dair öncelikleri belirlediğinizde, planlı ve düzenli bir şekilde davrandığınızda; sosyal hayatı, dersleri, fırsat ve projeleri kaçırmadan, hayatın tüm taşlarını yaşamınıza sığdırabilirsiniz. Gelecek hedefiniz mutlaka olmalı, ama bu sırada anı yakalamayı da ihmal etmeyin, hayatı ıskalamayın" dedi.

Dr. Varlıbaş başarının tesadüf olmadığını belirterek; Gazeteci Yazar Malcolm Gladwell'in 10 bin saat kuramından bahsetti. Bir konu üzerinde başarılı olmak için o konuyu kafaya takmak ve en az 10 bin saat çalışmanın etkisi üzerinde durdu. Pareto Formülü'nden de bahseden Dr. Ercan Varlıbaş, Türkiye'de genç girişimcileri daha çok görmek istediklerini söyledi. Dr. Varlıbaş sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye'deki toplam girişim sayısı 2004-2012 yılları arasında 643 bin adet artış gösterdi, ama Türkiye'nin daha fazla girişimciye ihtiyacı var. Ülkemizde girişimcilik kültürü benimsenmeli. Yenilikçi girişimcilik teşvik ediliyor ve finans kaynaklarının sağlanması açısından da devlet teşvikleri söz konusu. Onuncu Kalkınma Planında ( 2014-2018); yenilikçi girişimciliğin geliştirilmesi için daha fazla finans desteği sağlanması yönünde çalışmalardan, Türkiye'de yenilikçi girişimciliğin artışına yönelik bir iklim yaratılması çabalarından bahsediliyor. Bu ortam hep birlikte oluşturulacak. 2018'de Türkiye'de yeni kurulan şirket sayısının 75 bine çıkacağı öngörülüyor. Sizler de ülkemizin önemli girişimcilerinden biri olabilirsiniz".

Dr. Varlıbaş, girişimciliğin cesareti de içerdiğini ve başarısız olmaktan korkmamak gerektiğini belirterek, başarısızlıklardan ders çıkarılmasının önemini vurguladı. Dr. Varlıbaş, "Risk sermayesi şirketi CB Insights'ın; girişimci cenneti olan Amerika'da 101 Startup üzerinde yaptığı araştırma sonuçlarına göre başarısız olmalarının ilk nedeni pazarın piyasaya çıkartılan ürüne ihtiyaç duymaması; ikinci nedeni ise finansal sorunların oluşması. Türkiye'de de finansal sorunlar başarısızlığın en önemli nedenleri arasında. Bu yüzden iş dünyasında finansal okuryazarlık başarılı olmanın en önemli unsurlarından biridir" şeklinde konuştu.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) İlk Taksitte Son Ödeme Ne Zaman?
Merkez Bankası’ndan Beklenen Faiz İndirimi Geldi!
Online Alışverişlerde Yeni Dönem: Kart Numarası Kalkıyor
FED Faiz Oranını Sabit Tuttu
Trafik Sigortasında Prim Artışı