Op. Dr. Deniz Küçükkaya, genç ve güzel bir görünümün sırrı kendi yağınızda diyerek, cerrahi bir yöntem olan yağ enjeksiyonu hakkında bilgiler verdi.
Son yıllarda en çok tercih edilen estetik uygulamalarından yağ enjeksiyonu ile ciltteki çöküntüler ve çukurlar doldurularak daha genç görünümlü bir vücuda ve yüze sahip olunabiliyor. Op. Dr. Deniz Küçükkaya, cerrahi bir yöntem olan yağ enjeksiyonu hakkında bilgiler verdi.
Bazı durumlarda hastalardan alınan yağların inceltilerek tekrar enjeksiyon yöntemi ile vücuda verilmesi işlemi olan yağ enjeksiyonunun vücuttaki uygulama alanları hakkında bilgi veren Op. Dr. Deniz Küçükkaya, "Vücudunda herhangi bir nedenle çöküklük olan hastalarda, ani kilo alıp verme sonucunda oluşan çukurlarda, orantısız vücut yapılarını dengelenmesinde ve problemli bölgelerin önceden tespit edilip yine vücuttan alınan yağların tespit edilen bölgelerde yağ enjeksiyonu yöntemi ile var olan sorunlar ortadan kaldırılıyor. Çökük yüzler, düz ve elmacık kemiklerinin belirgin olmaması, bacaklardaki çarpıklıklar, düz ve kıvrımsız kalçalar, yaşlılığa bağlı olarak el ve yüzde oluşan kırışıklık vb. gibi daha birçok durumda da cerrahi bir yöntem olan yağ enjeksiyonu işlemi uygulanıyor" dedi.
'Daha çok yüz gençleştirmede kullanılıyor'
Yağ enjeksiyonu uygulamasını en çok yüz gençleştirmede operasyonlarında kullandığını belirten Op. Dr. Küçükkaya, "Yüz germe hastalarımda çoğu zaman orta yüz bölgesini yani elmacık kemiklerinin olduğu bölgeleri yağ enjeksiyonlarıyla dolduruyorum. Böylece ciltteki sarkmalar giderken aynı zamanda dolgunluk da sağlanmış oluyor. Bununla beraber çok daha küçük müdahale isteyen hastalarımda özellikle sadece yağ enjeksiyonuyla tatmin edici sonuçlar almak mümkün oluyor. Yağ enjeksiyonu sadece dolgunluk vermekle kalmıyor. Aynı zamanda içerdiği kök hücreler sayesinde cildin canlılığında ve güzelliğinde de belirgin olarak artış sağlıyor. Elmacık kemikleriyle beraber alın bölgesine de uygulanan enjeksiyonlarla totale yakın bir yüz gençleştirme sağlamak mümkün olabiliyor. Orta yüz bölgesi geride olan bazı hastalarda bu bölgeye üst dudakları da içerecek şekilde yapılan uygulamalarda özellikle profil görüntülerinde belirgin düzelme sağlamak mümkün olmaktadır. Yüzüne yağ enjeksiyonu yaptığımız hastaların büyük bir çoğunluğunun ellerine de yağ enjeksiyonu yapıyorum. Böylece yüzün uyumuyla beraber ellerdeki yaşlılık belirtilerini de hafifletmek mümkün oluyor" şeklinde konuştu.
'Liposuction için gelen hastalarda avantaj sağlıyor'
Yağ enjeksiyonunun yüz bölgesinde çökük yanaklarda, düz ve belirsiz elmacık kemiklerinde, cilt kırışıklarında dudaklarda, alın bölgesinde, alt ve üst göz kapağına, çene konturunu belirginleştirmek için kullanılabileceği bilgisini veren Op. Dr. Küçükkaya, "Bu alanlar dışında ameliyatlı ve ameliyatsız çökük burunları düzleştirmek amacı ile rahatlıkla uygulanabilir. Bacaklarda şekil bozukluğu bulunan hastalara da benzer uygulamaları yapmak mümkün oluyor. Bununla beraber uygun hastalarda kalça büyütmek için de kullanılıyor. Özellikle liposuction için gelen hastalarda avantaj sağlıyor. Liposuction istemeyen kişilerde ise sadece ihtiyacımız kadar yağı karın, bel veya vücudun başka yerlerinden temin etmek mümkün oluyor. Kişinin kendine ait bir doku olmasından dolayı reaksiyon riski önemli ölçüde ortadan kalkıyor" diye konuştu.
'Yağ enjeksiyonu işleminde verilen yağın bir miktarının erime olasılığı var'
Yağ enjeksiyonu işleminde verilen yağın bir miktarının erime olasılığı olduğunu ifade eden Op. Dr. Küçükkaya, "Kendi yağımız olmasına rağmen vücut bunun bir kısmını eritiyor. Bu erimenin oranı kişiden kişiye göre değişiklik gösterebiliyor. Erime tamamlandıktan sonra geriye kalan yağ dokusu yeterli sonucu sağlamışsa tekrar bir işleme gerek olmuyor ve işlem kalıcı olarak bir değişim sağlıyor. Kalıcılığı en iyi olan yağ ise karın ve uyluk iç taraftaki yağdır" dedi.
İyileşme süreci
İyileşme sürecine değinen Op. Dr. Küçükkaya, "Yağ enjeksiyonu genelde lokal anestezi altında yapılsa da bazı hastalarda genel anestezi ile de yapılıyor. İşlem ortalama 1- 1,5 saat sürüyor. Lokal anestezi altında yapılan işlem sonrasında hastalar yarım saat dinlendikten sonra evine ya da işine dönebiliyor. İşlemin genel anestezi altında yapılması durumunda ise 4-6 saat sonra hastaların evine dönmesi mümkün olabiliyor" ifadelerini kullandı.
İHA