Genel Müdür Coşkun, Dünya Su Günü’nü Kutladı

MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, 22 Mart Dünya Su Günüyle ilgili bir mesaj yayınladı.

MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, 22 Mart Dünya Su Günüyle ilgili bir mesaj yayınladı. Coşkun, Dünya üzerinde temiz su kaynaklarının hızla tükenmekte olduğuna değinerek, su tüketiminde özenli ve tasarruflu davranılması gereğine dikkat çekti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Dünya Su Günü ile ilgili yayınladığı mesajında, "Küresel bir köy haline gelen dünyamız hızlı bir hayatı beraberinde getirirken hayatımızın her anında bir tüketim çılgınlığı yaşamaktayız. Bu tüketim kültürü içerisinde çevremize de daha az özen göstererek, onu da bilinçsizce tüketir hale geldik. Gelişen teknoloji hayatımızı kolaylaştırırken, bazı önlemleri almazsak sınırsız sandığımız kaynaklarımızı da yok edeceğiz. Milyarlarca yıldır birçok canlı türüne ev sahipliği yapmış olan gezegenimiz çok kısa bir süre önce yaşanan Sanayi Devrimi ile birlikte büyük bir değişimi yaşamıştır. Artan teknoloji ve endüstrinin kontrolsüz yayılımı temiz su kaynaklarının yok olmasını hızlandırmıştır. 22 Mart 1993'te Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda kabul edilen "Dünya Su Günü', tükettiğimiz kaynakları korumanın önemine vurgu yapmaktadır. Küresel ısınmanın da ortaya koyduğu etkiyle sadece yüzeysel ve yeraltı suları ile içme suyu ihtiyacının karşılandığı ilimizde sondaj kuyularında suya ulaştığımız metraj gitgide derinleşmektedir. 2016 yılında, ilimiz genelinde tüketilen su miktarı 62 milyon metreküp civarındadır. Bu açıdan bakıldığında, toplam sarfiyatın düşürülmesi büyük önem taşımaktadır. Ayrıca tarımın önemli bir yeri olduğu ilimizde, ufak çaplı bile olsa tarımsal sulamanın içme suyundan karşılanmasının da önüne geçilmesi gerekmektedir" diyerek Manisa'nın su durumuna ilişkin bilgiler paylaştı.

"MASKİ, üzerine düşen görevi yerine getiriyor"

MASKİ Genel Müdürlüğü'nün, suyun korunmasıyla ilgili gerekli tedbirleri alarak uygulamaya koyulduğunu ifade eden Genel Müdür Coşkun, "Sadece 2016 yılı içerisinde, Genel Müdürlüğümüzce işletilen 13 atıksu arıtma tesisimizde 22 Milyon metreküp atıksu arıtarak, doğaya geri salınımını gerçekleştirdik. Kaynakların yenilenebilir hale getirilmesi noktasında MASKİ olarak üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Diğer taraftan, 2030 yılında su fakiri ülkeler arasında olacağı öngörülen ülkemizde daha bilinçli nesiller de yetiştirmek zorundayız. Bizler de bu amaçla ilkokullarda düzenlediğimiz eğitim seminerleriyle yarınların temeli olan çocuklarımıza suyun önemini ve tasarruf yöntemlerini anlatıyoruz. Gençlerimizi su ve atıksu konularında bilinçlendirmek için lise öğrencilerimizle tesislerimize ziyaretler düzenleyerek, suyun kendilerine ulaşana dek geçtiği aşamaları göz önüne seriyoruz.Uzun yıllar eğitmenlik yapmış biri olarak söyleyebilirim ki buradaki amacımız suyun işlenirken geçtiği evreleri genç nesile anlatarak daha bilinçli ve farkındalığa sahip bireyler yetiştirmek. Su gibi kıymetli ve sonu olan bir kaynağımızın, tasarruflu kullanımını teşvik noktasında da üzerimize düşen her türlü sorumluluğu layıkıyla yerine getirmeye devam edeceğiz" dedi.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.