Gerede Kayısopran köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kayısopran köyü son dakika gelişmeleri, Kayısopran köyüne özgü yemekler, Gerede Kayısopran köyünün tarihi, Kayısopran köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kayısopran köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Kayısopran, Bolu ilinin Gerede ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kayısopran Köyü Resimleri ve Kayısopran köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Gerede Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Gerede Bolu Arası Kaç Km? Gerede Hava Durumu? Bolu Köyleri ve Gerede Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bolulu iseniz Bolu Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Bolulu Ünlüler arasında Gerede Kayısopran Köyünde doğan biri var mı? Gerede Doğumlu Ünlüler Kimler?
Kayısopran, Bolu ilinin Gerede ilçesine bağlı bir mahalledir.
Kayı kelimesi; "muhkem, kuvvet ve kudret sahibi" demektir.köyün kayı ön adından sonra bulunan Sopran (Sobran) kelimesi eski dilde güzel-gür su anlamına gelmektedir.
Gerede ve çevresi, müslüman Türklerin eline geçtikten sonra bugünkü yerinde bir uç beyliği şeklinde yeniden kurularak Oğuz Türkleri ile iskan edilmiştir.(1197) KAYI BOYU, Oğuzların 24 boyundan biridir. Gün Han Oğulları koluna bağlı olup, damgası, iki ok ve bir yaydan ibarettir.
Günümüzde Kayı boyundan adını alan Kayı ön adlı köyler hala varlıklarını devam ettirmektedirler. Kayısopran ve Kayıkiraz da bu köylerden biridir.
Köy yaşlılarından alınan bilgilere göre atalarımız önce Çankırı-Çerkeş'e oradan da Kayısporan Köyü'ne yerleşmişlerdir. Rivayet'e göre bilinen ilk yerleşimci Ceridoğulları dır.Bolu iline 80 km, Gerede ilçesine 29 km uzaklıktadır.Çarşı , pazar ve resmi kurumlardaki işlemler için Gerede'ye giden köylüler, iki farklı güzergahı kullanırlar. 1. güzergah, Beşkonak - Ortaca köyü üzerinden kazanlar adı verilen güzergahtır. 2. güzergah ise Şükürler- Akçaşehir üzerinden Horhor adı verilen Karabük yolu güzergahıdır. Köy yolu stabilize asfalttır.Gerede ve Köy arası ulaşım ise daha çok diğer köy minibusleri ile sağlanmaktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.