Gıdada Yeni Fikirler Yarışacak

Dünyanın dört bir yanında, girişimciliğin yaygınlaşması için düzenlenen Startup Weekend etkinliklerinin sonuncusu Yaşar Üniversitesi'nin desteğiyle,...

Dünyanın dört bir yanında, girişimciliğin yaygınlaşması için düzenlenen Startup Weekend etkinliklerinin sonuncusu Yaşar Üniversitesi'nin desteğiyle, "Gıda ve teknoloji" temasıyla 7-9 Ekim tarihlerinde düzenleniyor. Girişim fikirlerinin işe dönüşeceği, üç gün sürecek etkinlik için yaklaşık 54 saatlik kesintisiz bir maraton katılımcıları bekliyor. Birçok önemli isim girişimcilere mentorluk yaparken jüriyi ise birbirinden tecrübeli isimler oluşturacak.

Startup Weekend etkinliği, Yaşar Üniversitesi, Originn Coworking, Kök Project ve StageCo işbirliği ve Pınar sponsorluğunda "gıda ve teknoloji" temasıyla düzenlenecek. Etkinlik, yeni fikirleri olan genç girişimcilerin tanışması, fikirlerini ortaya koyması, takım oluşturarak yeni projeler geliştirmesine imkan tanıyor. Girişim fikirleriyle yola çıkan gençlere, üç günlük sürede projelerini hazırlayarak işe dönüştürme sürecinde, Tülin Akin, Sırma Güven, Serkan İçer, Semi Hakim, Taylan Demirkaya, Didem Bakır, Engin Özgül, Seymen Sipahi, Hulusi Oflas, Ercan Gümüş, Reyhan Parlak gibi isimler mentorluk yaparak destek verecek. Jüride ise ünlü şefler, marka danışmanları, melek yatırımcı ağı temsilcilerinden oluşan birbirinden değerli isimler yer alacak.

2050 yılında dünya nüfusu 9 milyar kişi olabilir

Birleşmiş Milletler raporuna göre, 2050 yılında dünya nüfusunun 9 milyar kişiye ulaşmasının beklendiğini hatırlatan Yaşar Üniversitesi Bilgi ve Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Dr. Emrah Tomur, "870 milyon kişi, hala açlık ya da yetersiz beslenme sorunuyla karşı karşıya. Birleşmiş Milletler, 2050 yılında dünya nüfusunun 9 milyar kişiye ulaşacağını, bu nedenle de tatlı su gereksiniminin yüzde 30, enerji gereksiniminin yüzde 50 ve gıda gereksiniminin de yüzde 70 oranında artacağını öngörüyor. Bu soruna dikkat çekmek, çözümler aramak için temamızı bu yönde belirledik" dedi.

"Fikir ve girişim oyunu"

Günümüzde yeni teknolojilerin gıda ile etkileşimleri ve ilişkilerinin günden güne arttığını belirten Tomur, "Startup Weekend etkinlikleri dünyanın pek çok ülkesi ve şehrinde düzenleniyor. Startup Weekend aslında bir çeşit fikir ve girişim oyunu. Bu oyunu oynarken de fikirden prototipe ve ilk şirket kuruluşuna kadarki süreçte en azından düşünmeniz ve planlamanız gereken detayları çok hızlı bir şekilde öğrenme fırsatı veriyor. Bu arada mentorlarla tanışıp tecrübelerinden faydalanabiliyorsunuz. Cuma akşamı projenize ekibinizle birlikte başlıyorsunuz ve hedefiniz pazar günü öğleden sonra bir iş ortaya koyabilmek ve projenizi güzel bir sunumla jüriye anlatabilmek. Ekipler, projelerini, çoğu melek yatırımcılardan oluşan jüri önünde 5 dakikalık süre içinde sunmak zorunda. Bu tür etkinlikler daha çok girişimcileri ve gençleri, işlerini kurmaları konusunda cesaretlendirmek, eğitmek, eko-sistemi büyütmek adına yapılıyor. Gıda ve teknoloji üzerine fikri olan veya fikir edinmek isteyen herkesi 54 saat sürecek olan bu maratona bekliyoruz" diye konuştu.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.